All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

På så sätt undviker du att argumentera under renoveringen

För vissa kan renovering vara ett bra samarbetsprojekt som stärker relationen, medan andra kan möta flera utmaningar som kan göra relationen till rättegång.

Och om vi tror på en undersökning som gjorts av webbplatsen är Houzz renovering tung och stressfull för förhållandet.

Efter att ha frågat över 5800 personer från 10 olika länder om hur man klara av stress och svåra beslut under renoveringsprojekten framkom det att renovering krävde det långsiktiga förhållandet utöver de andra dagliga arbetsuppgifterna.

Detta påverkar inte terapeuten av god konversation, Ingebor Reber.

- Omkring 60 till 70 procent av paren i behandling med mig är i en renoveringsfas, så det här är uppenbarligen en stor börda, säger Reber.

LÄS OSS: Ruttna hemma? Riskerar du att förlora din drömpartner

Är din tid rätt?

Enligt undersökningen uppstod speciella problem som oenighet om interiör, stil och material kvar i flera par.

Familje- och familjerådgivare vid Samtalen AS, Kari Erøy, rekommenderar därför att par som har underliggande problem från tidigare inte tillåter att starta ett renoveringsprojekt.

- Förbättringsprojekt kan markera de bakomliggande konflikterna, som inte har något att göra med renoveringar alls. Du kanske vill räkna ut detta innan du börjar förbinda dig, säger Erøy.

Hon anser att det är viktigt att ställa in förutsättningen innan man påbörjar renoveringsprojektet.

- Prata med varandra om vilka förväntningar du har, vilken typ av resultat du vill ha, hur länge du letar efter dina utgifter och hur mycket pengar du vill spendera, rådgör Erøy.

Om det finns oenighet längs vägen är den bästa lösningen att nå en kompromiss, enligt undersökningen.

Man kan tänka på några diskussioner och små slag under ett renoveringsprojekt. Foto: Getty Images

Distribuera ansvar

Om kommunikationen inte är tillräckligt bra är det snabbt att känna att du plötsligt är kvar med större ansvar under renoveringen.

Därför kan en av parterna vilja göra det slutliga beslutet om saker.

Dela beslut 51-49 kan vara klokt, så man måste lyssna på varandras åsikter och utvärdera fram och tillbaka, så att du äntligen kan fatta ett slutgiltigt beslut utan stora konflikter.

Det är också viktigt att kommunicera bra och förstå varandra så att du inte uppfattar den andra partens mindre deltagande som jämlikhet.

- Även om din man tillåter valet av gardiner eller väggens färg att vara upp till dig betyder det inte att han är likgiltig. Tolk det som ett sätt att känna igen dina förmågor, säger Erøy.

Båda behöver därför inte vara lika involverade i alla delar av renoveringen, men det är väntat att bestämma detta i förväg för att undvika missförstånd på vägen.

LÄS OCKSÅ: 12 Hemprojekt som inte gick som de borde

Var inte negativ

För att undvika diskussioner och pussel när borstning är nästan irrelevant. Ändå behöver det inte vara negativt.

De flesta som deltog i undersökningen sa att även om processen ibland kan vara svår och frustrerande, var det också en rolig och givande tid. Flera fick reda på hur de arbetar tillsammans som ett lag.

- För vissa kan argument och diskussioner vara ett sätt att städa luften, säger Erøy.

Rökrymer kan vara bättre än att hålla allt under en lång tid innan det slutar i större strid.

- En liten argumentering kan också hjälpa till genom att titta på hur man hanterar sådana situationer senare och veta hur man kommunicerar och samarbetar om sakerna går fel, säger Erøy.

LÄS OCKSÅ: Byggnadsklockorna som irriterar

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära