All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Hur ska besticket placeras i diskmaskinen?

Vissa föredrar att klara upp det medan andra bara gör det nere. Finns det verkligen ett staket på vilket sätt besticket ska sättas i diskmaskinen?

På samma sätt som vi har gett dig svaret på där busiga strumpor som väljer att lämna sin partner försvinner, och hur du kan faktiskt vika upp din ark, har vi försökt att gå till botten även i detta mysterium.

Av renhetsskäl

Jan Thore Engen är en grund och står bakom företaget Kokk. nr. Han förklarar till Bonytt. nej att den del av besticket som kommer i kontakt med munnen kommer att stå upp.

- Det finns flera anledningar till varför spolningssystemet i maskinen kommer fritt. (Nedre i korgen hindras vattenstrålen av plastkorgen och trycket är också borta).

- All matrester placeras också nödvändigtvis i botten av korgen. Även avhärdare lämna några ränder på bestick, och då är det okej att det körs ner i schaktet och inte äta delen.

Engen förklarar att servitörer borsta alltid dina bestick för att komma bort just detta, och eventuella fingeravtryck efter besticken sorteras i korgar / förvaringslådor eller liknande.

Även platsen är espares. co. Storbritannien rekommenderar att du lägger besticket med skaftet neråt. De betonar också att besticket ska vara så separerat som möjligt så att vattnet kommer överallt.

Ner för säkerhetsskäl

Är du säker på att du gör det här?

Men inte alla anser att uppåt är nödvändigtvis det bästa.

Miele råder i deras manualer för att sätta bestick ner. "Av säkerhetsskäl, för bestick osorterade i rummen i bestickkorgen, med blad och gaffelspetsarna ner", skriver de.

Men de erkänner att besticket fortfarande blir lättare om det finns ett annat sätt.

PR / Marknadschef på BSH Hushållsapparater, Katrin Ohlander, förklarar till Bonytt. Observera att långa, spetsiga delar och knivar ska placeras på hyllor för att undvika skador.

Hem mot stor hushållning

- Det bör också nämnas att besticket behandlas lite annorlunda i stor skala kontra hem. lägger Home ofta besticken på plats med fingrarna , medan catering man ofta tar inga bestick innan du täcker upp, eftersom det "hällde" i rätt förvaring, förklarar Engen.

- Du har förmodligen sett dessa grå lådor där bestick finns i vissa matställen. De har inte tagit in efter att de tvättats, men ligger rakt från maskinen och in i den.

Han betonade att vägen är inte särskilt hygieniskt plocka bestick från tvättrumman som bestick, som vissa matställen öva.

- Alla är mer än bara en gaffel eller sked som du lyfter.

- Åh, konstigt att detta inte är förbjudet.

föll på bestick och dog

så kanske det är mer hygieniskt att lämna bestick stand pekar uppåt, men som Miele påpekar det kan av säkerhetsskäl vara bäst att sätta bestick med blad och gaffel stift ner. Det omvända visade sig emellertid att det var dödligt för en kvinna från Lanarkshire, Skottland år 2003.

Enligt BBC släppte kvinnan över sin egen diskmaskin, med besticket vänd uppåt. Strax efter sjukhusvistelsen dog hon.

Det här fallet är från 2012, men vi har lagt det ut igen till nytta för nya läsare.

Läs också:

Letar du efter nya inredningsförslag? Du hittar dem i Inspirationsguiden

Tvätta inte dina underkläder vid 40 grader?

Bra guide till punktfjernning

Dessa rengöringsfel gör alla

ADVERT

Mest populära