All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur rika har du varit?

[Indigent Object (NAV)]

Är du hopplös vid besparingsfronten och tror att varje räkning kommer som en stor överraskning? Ta det lugnt, du är inte ensam.

Även om det kan tyckas lite frestande att hämta ett inteckning kan det visa sig vara den smartaste investeringen du någonsin har gjort.

Tvingade besparingar i praktiken

Stig Martin Solberg Informationskonsult vid Braathens Visa mer

- Jag köpte lägenheten för 3½ år sedan och betalade 390. 000 kronor. Efter att ha lagt ut

lägenheten ut till salu är det högsta budet för närvarande 835. 000 kronor. I praktiken betyder det att jag har tjänat ?? 348 kronor varje dag jag har ägt lägenheten, säger Stig Martin Solberg.

- Förutom att betala på eget lån har jag gynnat mycket av den kraftiga prishöjningen på bostadsmarknaden. Uppskattningen, som för mig uppgår till 445 000 skattefria kronor, har medfört att upptagna inteckningar har varit en genial form av tvångsbesparingar.

- På grund av den högsta skatten är min skattefria vinst faktiskt 348 kronor om dagen, en extra inkomst på nästan 700 kronor om dagen. Det är en extra inkomst som annars inte är uppnåelig, åtminstone för de flesta av oss ", avslutar Stig Martin Solberg.

Men hur stor är din vinst? Hemräkningsräknaren kan hittas här, eller genom att klicka på länken längst upp till höger om artikeln.

Hyr eller äga?

Med dagens bostadspriser verkar det ofta som en hopplös uppgift att komma in på bostadsmarknaden. Resultatet är att många faller för frestelsen att hyra istället.

Resultatet är att många människor betalar blodpriser på förfallna lägenheter, som ligger i populära områden.

För de flesta hyresgäster är det faktiskt möjligt att köpa sin egen lägenhet, driva en inteckning och betala ungefär i månadsbelopp.

Den enda skillnaden är naturligtvis att den här gången pengarna går till dig, istället för hyresvärden.

Och varför ska du ge hyresvärden hela vinsten?

Prova vår Hyr eller egen kalkylator och bli övertygad.

Kom också ihåg att du hittar den bästa hypotekslånet i DinSides

Lånekalkylator.

ADVERT

Mest populära