All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Hur mycket band används när du lägger filtar?

i mindre rum och rum med lite trafik, är normalt mattplattor fasta och fästs längs rummets väggar och längs diagonaler med dubbelsidig tejp.

Tejpkvadranter ska läggas ut från mitten av rummet, så att stängning av dörrar och väggar beaktas ordentligt. Se proceduren här.

Tunga plattor

Normalt läggs mattan plattor.

Den här sökvägen kommer att leda till att vissa brickor inte är band, men de är lösa. Matta plattorna är tunga och stabila, och kommer att förbli ganska fasta, dock med hjälp av vikten och de andra plattorna som går vilse.

Har du en mycket stark dammsugare eller använda mattpiska munstycke, dock kan det vara en idé att sänka strömmen till maskinen något eftersom det annars kan lyfta brickorna lite. Självklart spelar detta med trafiken på området också. I tungt trafikerade områden borde du limma plattorna eller använda mer tejp.

- Du kan trycka på en liten bit av alla plattor eller springa band på alla rader, säger Tom Andreassen, teknisk chef hos Tarkett.

Fixeringslim

Vid limning, använd ett fixeringslim i hela golvet. Detta är ett lim som aldrig botar, men förblir klibbigt. Limet kommer att hålla plattorna på plats även med användning av mattor eller dammsugare med stark sugning. Vid avlägsnande av beläggningar tvättas limet lätt med vatten.

Ett exempel på fixeringsbindemedel är Casco Fixering adhesiv, ett vattenbaserat bindemedel som är lämpligt för mattplattor, vinylgolv av PVC-skum eller mineral underlag. Den kan användas på substrat som betong, spånskiva och linoleumgolv. Vi rekommenderar alltid att kontrollera vilket lim din tepptillverkare rekommenderar innan du börjar.

ADVERT

Mest populära