All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur mycket kostar din stuga?

Stugmarknaden är ofta den första att falla när det finns en nedgång i bostadsmarknaden, och vad som faller mest. Har du ett fritidshus, undrar du: Hur mycket kostar din stuga nu?

kan du ta reda på här:

DinSides Cabin Fare Calculator

Hur

Räknaren kräver att du fyller i ett antal variabler, såsom bostadsområden, hur många sovrum finns i logen, vägnamn, om det finns , och postnummer. Det ber dig också att bedöma ljusförhållanden, utkiktsförhållanden, läge och standard - på en skala från dålig till mycket bra.

Kontrollera slutligen om hytten har ett garage, ligger nära stora orter eller har sin egen strandlinje.

Beräkningen beräknar hur mycket hytten är värd på dagens marknad.

att förutse

Den kalkylator sökningar ad grunderna för Tine och Finn för stugor som är till salu, eller säljs i de senaste tre månaderna. Det söker först för stugor med samma vägnamn, men om det inte finns tillräckligt med nummer där, söker den efter stugor med samma postnummer. Om det inte finns tillräckligt här kommer det att ta med hytter där de tre första siffrorna i postnummeret är desamma.

Uppgifterna vägs mot hyttens närhet. Stugorna på samma väg räknas av 1, 6 och 2, 0. hytter i samma postnummer räknas 1 2. Andra stugor räkna 1. Räknaren måste hitta minst tre stugor för att ge ett värde uppskattning.

Vi gör en stencilbedömning av hur mycket det kommer att öka värdet på stugan om det har strandlinje, ligger vid stora orter eller har ett garage.

Observera att det i de fall där stugan ligger nära större orter eller egen strandlinje kan vara svårt att ge ett korrekt pris.

Baserat på detta beräknas ett normalt kvadratmeterpris för grannskapet, för stugor utan orter, strandlinje och garage. Sedan gör kalkylatorn några justeringar utifrån angiven information:

  • Den justeras för storlek, eftersom kvadratmeterpriset vanligtvis faller med ökande storlek.
  • Det justeras för de olika plats- och standardfaktorerna du angav.

Hur mycket kostar din stuga?

En sak är hur mycket hytten är värt på papper. Det finns många kostnader för att äga en stuga. Dessutom har vissa kommuner infört fastighetsskatt, även på fritidshus.

Det är dags att veta hur mycket du verkligen använder stugan. Hur mycket det kostar dig att använda fritidshus per dag, kan du träna här:

Så mycket kostar det att du har stuga

Sänk kostnaderna

Om detta verkar lite mycket, kan vi åtminstone trösta sig veta att Det finns kloka sätt att minska kostnaderna. Har du funnit att hyra din stuga några veckor om året? Skattereglerna tillåter dig att hyra hytten och tjäna upp till 10.000 kronor utan skatt på den. Du kommer endast att beskatta 85 procent av det överskjutande beloppet.

Läs mer:

Tjäna pengar på ditt semesterhus

Felmarginal

Stugabeskattningsräknaren kan givetvis inte ge ett mycket exakt pris för en viss stuga. Det pris som beräknas ska dock ge en god indikation på vad det kan vara värt. Ändå vill vi betona att priset i vissa fall kommer att vara långt ifrån vad som är korrekt. Detta gäller särskilt om hytten är väldigt dyr, mycket exklusiv - eller om platsen är spektakulär. Kalkylatorn tar inte heller hänsyn till storleken på webbplatsen.

Dessutom baseras räknemaskinen på andra närliggande hytter som är till salu. Om det finns liten omsättning i det område där du vill beräkna värdet på en stuga, påverkar detta också priset på din "stuga".

Med andra ord: Använd kalkylatorn som en pekskärm, men gör aldrig beslut i samband med köp och försäljning uteslutande baserat på detta.

ADVERT

Mest populära