All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur mycket kostar damen?

"Du ska inte köpa måla nu. Vänta tills nästa gång vi har kampanj."

Vår forskning visar att man kan spara nästan 40 procent jämfört med det normala försäljningspriset, och mer än 60 procent jämfört med den tillverkaren har bestämt det föreslagna försäljningspriset om du väljer den billigaste återförsäljaren.

första dam: Lady Interiör

I dagens Minipris testet har vi valt att kontrollera priset av de mest köpt väggfärg, Lady innervägg 10.

Läs också: Hur man väljer rätt grad av glans färgen

Så mycket kostar Färgen (Kampanjpriserna som anges kommer också att gälla idag, måndag 22 september).
Butik Vanligt pris Kampanjpris nu?
Byggare 229 189
Montér 249 nej
Coop Obs! Engineering 279 Nej
Maxbo 229 175
Smart Club 199 149
Colorful 298 Nej
Jernia 299 Nej
priser erhållna vecka 38. Vi reserverar oss för utsålda poster och förändringar i pris

om du ska köpa måla nu, ska du bege dig till Smart Club. I veckan finns ett erbjudande för väggmålning, som kostar endast 149 kronor för ett tre-literslag. Detta är halva priset jämfört med vad du måste betala för ett intervall hos Jernia (House of Oslo) eller hos Fargerike Agerup, och nästan 200 kronor billigare än det rekommenderade priset.

Kampanjerbjudanden

Inte bara SmartClub erbjuder nu erbjudanden. Både Maxbo och Byggmakker har idag kampanjerbjudanden på väggfärg, och de kostar långt under 200-arket. Andra har just avslutat.

- Du är bara lite sen sent, säger de till Fargerike. "Vi har just avslutat en kampanj där det kostar 179 kronor, men nu återgår vi till det normala priset på 298 kronor.

En av DinSides journalister kan också berätta att han fick följande meddelande när han funderar på att köpa färg på Maxbo för en tid sedan: Du ska inte köpa färgen nu, om det inte är brådskande. Vänta nästa gång vi har en kampanj. Vi har kampanjer på Lady Wall Painting hela tiden.

Om du planerar att pissa upp, betala lite före tid och fortsätta med erbjudanden eller erbjudanden och få bästa pris.

Det är också viktigt att göra bra grundläggande arbete före målning.

Alltid lite billigare

Det vanliga priset på Smart Club är också det billigaste fasta priset, 199 kronor för ett lag. Orienteringspriset från Jotun på en 3-liters hink med Lady väggfärg är NOK 329, men flera av byggkedjorna har lagt ner priset på den här produkten.

- Det är lite som Grandiosa. Efterfrågan på denna produkt är så hög att vi har sänkt priset till 229 kronor, säger Krister Keldebo i färgavdelningen på Byggmakker för DinSide. nr.

Han kan också bekräfta att detta är en av de produkter som Byggmakker regelbundet erbjuder.

Läs också: Starta Sparkling

Svårt att Orientera

Med undantag för alla som har lagt upp sina erbjudanden online är det svårt att orientera sig på marknaden. Med undantag för Montér är det inte en av de andra byggprodukterna som leder Lady Vegg 10, som anger priset online. Detta gör det svårt och otänkbart för konsumenterna att orientera sig och hitta det billigaste priset.

Magnus Agervald, VD för Byggmax Construction Products, undrade varför inte mer av branschens spelare publicerar sina priser online. Byggmax rapporterar alla priser online, men ingår inte i pristestet den här gången eftersom de inte har Lady inom sitt sortiment.

- Internet är det enklaste sättet för konsumenterna att orientera sig på marknaden. Jag är förvånad över att inte mer har priser online, säger Agervald till DinSide. nr.

- De största utgifterna som norge har, är när man ska bygga och renovera, och det borde ha varit enklare att jämföra.

Han påpekar att eftersom byggbranschen har stora arealbehov ligger de vanligen utanför stadens centrum, och att det därför borde vara lättare för konsumenterna att hitta det billigaste priset.

- Många av produkterna är identiska, träbelastningen är trä, gips är gips. Vi förstår inte varför inte mer sätta ut sina priser.

Byggmax har alla produkter online, med pris, mest med foto. Dessutom kan man kontrollera om det lager du tänker besöka, de har önskan på lager. Ett exempel på uppföljning.

ADVERT

Mest populära