All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur mycket sparar du

Vi har hittat två exempel på stugor i samma område där priset verkar variera med avståndet till stranden. Den dyraste stugan i båda fallen har strandlinjen, medan den andra stugan ligger inom kort gångavstånd till havet.

Kabinen vid strandkanten i båda fallen har ett betydligt högre kvadratmeter pris.

7 miljoner på Hvaler

Denna stuga i Hvaler kostar 7 miljoner - med strandlinje. Visa mer

Ett 130 kvadratmeter stuga med strandlinje (bild vänster) vid Spjærøy på Hvaler i Østfold uppskattas till 7 miljoner kronor. Det ger ett kvadratmeter pris på $ 53.800.

Kabinen är från 1995 och måste ha en mycket bra standard. Köparen av stugan behöver inte leva olyckligt under semestern. Stugan har ett kök, ett stort vardagsrum med öppen spis och tre sovrum. Och inte minst, dess egen strandlinje ingår i priset. Annonsen nämner att stugan har ett fantastiskt läge.

875. 000 kr. på valar

75 meter från havet i Hvaler; 875 000 kr. Visa mer

I samma område av Hvaler kan du köpa en stuga för mindre än hälften av kvadratmeterpriset. Denna stuga ligger 75 meter från havet, med andra några minuters promenad till stranden. Köparen får en båt vid köp. Från stugan har du också fantastisk havsutsikt enligt annonsen.

Stugan kostar 875 000 kronor och är 34 kvadratmeter stor. Den har ett vardagsrum, kök och ett sovrum. Det ger ett kvadratmeter pris på 25 700 kr. Mycket tyder på att det är avståndet till havet vilket utgör den stora skillnaden i pris för de två Hvalerhyttarna.

2 miljoner på stranden

Stuga med strandlinje i Grimstad:

Två miljoner. Visa mer En 33 kvadratmeter stuga med strandlinje och bryggeri i Homborsund i Grimstad kommer att säljas. Prisuppskattningen är 2 miljoner kronor, eller 60 000 kronor per kvadratmeter.

Sørlandshytta har en stor tomt och båtutrymme. I annonsen finns det få bevis på att miljonhytten översvämmade med lyx. Den har två sovrum, vardagsrum, pentry och sovrum. Det finns mycket att föreslå att strandlinjen är huvudattraktionen.

950. 000 kr. med havsutsikt

Grimstad:

Två minuter från havet, 950 000 kr. Visa mer I samma område Grimstad får du en stuga för halva kvadratmeterpriset. Denna stuga är 35 kvadratmeter och kostar 950 000 kronor. Det ger ett kvadratmeter pris på 27 000 kr.

Den stora skillnaden från den andra stugan i Grimstad är att den här stugan inte har strandlinje. Den här stugan ligger två minuter från havet, där det finns "trevliga swabergy och simning möjligheter", men det är inte själva stranden.

Köparen till denna stuga har 3 sovrum, vardagsrum och pentry. Han kan också njuta av utsikten över havet.

(Källa: FINN-egendom.)

ADVERT

Mest populära