All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur mycket kan du tolerera?

Hemmabio kostar mindre än du tror

Hur man vinner granne gräl

- Trött på after ski och buller

Du kan klaga längre än du tror

Buller från nästa dörr är en vanlig problem för vissa, och kanske speciellt grannens parti skapar irritation. Frågan är hur gränsen för vad du måste klara av.

- Det kommer att finnas individuellt från förhållande till förhållande, beroende på graden och omfattningen av festande, och om detta är något som upprepar sig, säger advokat i Trondheim och Omegn Boligbyggelag (TOBB), Anne Berit Strøm, klicka. nr.

Om du känner att det är dags att tala ut, att grannen ljud och aktiviteter blir alltför påträngande, medeleffekt kan det vara meningsfullt att känna hans sätt i förhållande till om de vill komma i direkt kontakt med strömförande ledning eller inte.

- Det kommer att vara beroende av partimedlemmar, om det är människor som pratar med eller om det är en uppgift för polisen.

Vad är din åsikt om grannens fest? Var går gränsen och vad gör du när bruset eskalerar? Gå med i vår enkät.

En riktig fest av året

- En riktig fest på året är en mänsklig rättighet, men om det händer varje månad finns det mer än vad ska behöva utstå. Det handlar om att ta hänsyn till sin omgivning ", säger Anders Leisner, advokat i husägareföreningen.

Inga sanktionsmöjligheter i villaområden

När man bor i en bostadsby eller ett bostadsföretag kommer det att finnas interna regler som styr vad som kan göras och i vilken utsträckning.

- Och då kommer det att finnas sanktionsmöjligheter i form av klagomål om grannarna till fackföreningen eller bostadsgruppen, säger Leisner.

För dem som bor i en vilas rök eller i ett radhus, kommer det inte att finnas likvärdiga möjligheter.

- Det enda alternativet är att anmäla till polisen och eventuellt gå till domstol mot grannen om det upprepas.

En veckas utredning

TBB mottar i genomsnitt en vecka i veckan från bostadsföreningens medlemmar om problem med närliggande parter.

- Det handlar om buller från musiksystem, högt talar om verandor, bilar står utanför med motorn igång och trafiken på trappan och in och ut ur dörrar, beskriver makt.

Klagomål till styrelsen

Om grannens parti är något som upprepas, ska Ströms råd klaga till bostadsbolagets styrelse.

- Och detta borde ske skriftligt så att det har dokumenterats för senare ärenden.

Nabovarsel

I reglerna för bostadskooperativs regler bestäms ofta att det ska anges när det kommer att vara tyst i uppgången.

- Vanligtvis är det mellan 23.00 och 07.00, säger Strøm.

- Det är en bra praxis att hänga upp ett grannskapsvarning om företagsfrågor, men ett meddelande ger dig inte rätt att ta av. De som skapar problem är de som upprepade gånger organiserar fester som går fram till tidigt nästa morgon.

I en grannrapport kunde Bergens Tidende säga följande: "Så, för att inget ska hända, tveka inte.Och med alla medel, för sin egen säkerhet, inte starta några diskussioner med några av gästerna (mellan oss, några av killarna som kommer verkligen inte bra)".

Forced

Den ordinarie kursen i samband med buller från högljudda festa är att styrelsen för kooperativet sänder varning på grund av klagomål från grannar

-.. den yttersta konsekvensen kan varningar om ansökan om en tvångsförsäljning, men det kommer att bli en hel del i de flesta fall, du är bra att internt i bostadsrättsföreningar, eftersom de flesta människor som få varningar förstå allvaret, säger Power

Se även:.

När grannen trädgårdsarbete är en olägenhet

inte kul med grannens buller

Vilken granne ljud stör dig mest

Hur slimmade Else bort 80 kg <999? >

ADVERT

Mest populära