All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Hur lång tid behöver golvfärg / färg torka?

Låt dig inte lura att golvfärgen eller färgen kommer att torka snabbt.

Följ härdningstiden

Ytan är torr, betyder inte att den är helt torkad! Färgen har också en härdningstid, det vill säga torkningen fortsätter efter det att den känns torr. Det är i denna fas får styrkan som lovat.

I strumplästen på nymålade golvet

HYLLA STEN: Gå på strumplästen om du vill använda den nymålade eller nymalen golvet första gången "> HYLLA STEN. Gå på strumplästen om du ska använda den nymålade eller nymalen golvet för första gången

Men hur länge måste vi vänta

-.? Undvik överdriven belastning på golvet de första 2-3 veckor efter golvet målas eller lackas, säger Thor Ingar Røneid, CTO för TreStjerner . golvlack och-färg

Han säger att människor som känner att den nymålade eller nymålade golvet tål små, oftast inte anslutit sig till härdningstiden

-. du kan använda golvet så snart det är torrt, men gå på strumplästen och väder snäll mot ytan första gången sade han

Se även:. Hur mallar er ordet

är användbart. de första 2-3 veckor efter golvet är målat, bör du undvika kraftiga stötar. "> HERDETID: Första 2-3 veckorna efter att golvet är målade, undvik stark stress.

Gör inte detta på ett nymålat eller nymålat golv

Typ av hur?

- Tryck inte på möbler, tvätta inte med vatten / tvål / kemikalier och täck inte golvet med filtar under silltiden, säger Røneid.

Om du har rätt i en ombyggnadsprojekt, måste du undvika den nyligen polerade golv som inte täcks innan den är helt botad. Tänk också på att vattentäta produkter har ett begränsat motstånd mot fuktbelastning. Det vill säga, sådan färg / färg kan inte klara vattenavlopp över tiden.

Dessa är allmänna riktlinjer som gäller för alla typer av golvplattor och färg. Produkterna kan ha något annorlunda härdningstiden, men vad som gäller är noga anges av tillverkaren på förpackningen.

- Läs noga igenom tillverkarens instruktioner och följa den. Om du är osäker, kan du också hitta mer på tillverkarens hemsida, säger teknikchef Røneid.

ADVERT

Mest populära