All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur använder TV: n?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi testade TV med både vanliga signaler direkt från kabeln, och med en ny digital kabel-tv-tuner från Force. Kom ihåg, ju större skärmen är desto lättare blir det att se tillflykt och andra störningar i bilden. Om denna eller andra platta TV-apparater är lika stora på önskelistan är rådet tydligt: ​​Du måste ha digitala TV-signaler, antingen via kabelsystemet eller en parabolantenn.

Bildkvaliteten på vanliga TV-signaler: med en analog kabelsystem är i själva verket inte bildkvaliteten mycket att skryta om, och snabba rörelser kommer förmodligen att irritera dig att:

  • bild hackor, vilket är särskilt tydligt på tält. Färgerna flyter; Kollar du på en dam med en röd röd tröja som smittar den röda färgen på miljön. Dessutom lider detaljeringsgraden tungt i mörka partier.
Du kan naturligtvis justera färg, kontrast, ljusstyrka och detaljnivå manuellt, men vi var aldrig nöjda.

Via avkodaren: Via kraftavkodaren blir bilden märkbart bättre. Det vi märkte speciellt var att hakningen i bilden minskat kraftigt, och detaljerna är mer uppenbara.

Bättre på DVD

Om du ska använda huvud-TV: n för att titta på DVD-filmer, görs ett annat intryck. Som vi redan har diskuterat är Hyundai är utrustade med en uppsjö av anslutningsmöjligheter:

  • Två SCART-kontakter, två komponentingångar, två S-videoingångar och PC folk, VGA in och ut samt DVI-ingång.
I DVD-uppspelning var resultatet absolut godkänt när vi anslutit via komponentinsignalen. Jämfört med att titta på TV-sändningar är det speciellt trevligt att notera att den irriterande kvävningen i bilden försvinner.

Kraftig användning

Tyvärr är Hyundaien utrustad med en fjärrkontroll med lågt utbud. I praktiken fungerar det bara så länge du håller det riktat till TV: n. Fjärrkontrollen är riktigt utrustad med snabbtangenter, vilket vanligtvis ger oss ett stort plus. Problemet är att de inte underlättar daglig användning.

Exempel:

  • Låt oss säga att du borde sluta bildläge (dynamisk, normal, användare) eller bildstorlek. Även om det finns separata nycklar för detta på fjärrkontrollen, behöver du fortfarande använda piltangenterna för att bläddra igenom alternativen och aktivera, och tryck sedan på menyn för att avsluta.
I praktiken var endast frysknappen en riktig snabbtangent, tryck en gång för att frysa TV-bilden och igen för att få en vanlig bild. Det är så som vi vill ha det.

Text-TV, bild-i-bild och andra funktioner

Mix option på text-TV fungerar, men det är inte särskilt lätt att läsa text när TV-bilden är ljus.Visa mer

Tyvärr är text-TV sakta att sakta ner. Här måste du vänta väldigt länge innan önskad sida visas, och det är uppenbarligen inte tillräckligt bra på en TV under 2004. Inte heller verkar bekvämligheten här omtanke: Till exempel, så länge teletexten är aktiverad fungerar inte volymknapparna.

Vi saknar också skärmalternativet. Här får du antingen fullständig text-TV eller en mixlösning, vilket ger dig genomskinlig text ovanpå TV-bilden.

Med två TV-tunrar kan du titta på två tv-program samtidigt, eller titta på TV och DVD, eller TV och PC. Tyvärr är det också besvärligt att använda BIB-funktionerna. Det är synd, TV: n har fler BIB-alternativ som är roliga att leka med. Förutom att dela skärmen i två eller ha en liten ytterligare bild, kan du få PC-bilden i mitten ?? omgiven av stillbilder från 12 TV-kanaler. Kanske inte särskilt användbart, men definitivt trevligt att visa upp till vänner och bekanta.

För andra funktioner får du en zoomfunktion, automatiskt avstängning med specifika intervaller (30, 60, 90 eller 120 minuter), du kan också ställa in när TV: n sätts på.

Ljud- och betraktningsvinkel

De inbyggda högtalarna ger ett rent minimumsljud, så om du har rätt ljud från TV: n ska du köpa de ursprungliga extrahögtalarna som ska monteras på sidan. Priset på dessa på Displaynet är cirka 2 455 kronor, men vi har inte testat dessa.

Vi har inte dragit upp att TV: n saknar högtalare: Först är TV: n mycket slankare utan högtalare monterad, och du kan få det bästa ljudet genom att ansluta TV: n till din surroundförstärkare.

Som med plasmaskärmarna finns inget att säga på TV: ns visningsvinkel, du kommer att få TV-bilden även om du placeras relativt långt ut på tv-loungeens sidor. Vi vill dock att den medföljande tv-foten är roterbar.

Hyundai har hittills fått mycket peppar, men bör vara bra för PC-användning. Klicka på länkarna nedan för att se vad vi tycker eller gå direkt till slutsatsen och karaktären eller vår stora bildspecial:

  • 42-tums PC-skärm
  • Slutsats och resultat
  • Visa stora bilder från testet < 999>
ADVERT

Mest populära