All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Som enkla mallar som du rotting

Äldre rottingmöbler kan vara både trötta och skadade av fukt. Ofta har de stått på en veranda med varierande luftfuktighet, kanske till och med ute i regnet.

Men det finns hopp om dåliga och skadade korgmöbler: Du kan enkelt måla dem i en färg du gillar. Du använder bara vanlig inredningslak avsedd för trä.

Det är möjligt att spraya korgmöblerna, men vår erfarenhet är att möblerna blir längre om du målar en borste. Efter målning är rotan inte lika hållbar. Med pensel på färg ger materialet bättre möjlighet att expandera och krympa beroende på luftfuktighet, än om du spraya målare.

Det kan vara ett tålamodsprov att måla rottingmöbler med pensel, men det är bättre för möblerna och färgen är bättre.

  • Hur man reparerar hål i ett målat golv

Tips för att måla rottingmöbler:

1. Var noga med att rengöra rattan innan du målar. Borsta möblerna rent med en borste, till exempel en ren matborste. Vakuum efteråt.

Läs också: trädgård

måla möbler - så att de blir gamla trädgårdsmöbler som ny

Trädgårdsmöbler är gamla och slitna kan få en ny vår med lite underhåll och ett nytt skikt av färg. Vår färgexpert Heidi Sørensen visar dig hur!

Rengöring av barnsitsen var inte så lätt. Men med hjälp av skrubba, matborste, tyg och tvålvatten lyckades vi gnugga och rengöra det rent. På vissa ställen måste det slipas med sandpapper, eftersom rotanmaterialet inte tål så mycket vatten. Det faktiska jobbjobbet var ganska enkelt - och resultatet var bra!

  • 11 fantastiska idéer för vad du kan göra pallar

2. Om rottan är väldigt smutsig - Rengör bra med en fuktig trasa, tvål och vatten. När du har torkat, måla du bara!

3. Rotting anpassar sig bra till olika fuktighet, men gillar inte att komma i direkt kontakt med vatten. Även om du har gett möblerna en ny färgfärg, borde de fortfarande inte stå ut i regnet eller i fuktiga miljöer.

Avföringen hade länge varit i vatten och blev kraftigt angripen av fukt. Bena var fortfarande okej, men så vacker uttagen. Vi valde att måla endast benen. För att måla, vände vi huvudet på huvudet. Först maskerades vi med normal maskeringstejp, då benen målades med pensel.

Läs också:

Wrap presenterar med stil

Tycker du att det är svårt att slå in dina julklappar eller om du är 'pro' och kommer att göra ur förpackningen mer? Här får du tips och inspiration!

  • Skapa en smart bokhylla

4. Stolen i bilden på toppen valde vi att göra randiga. Du kan välja vilken färg du vill ha - det är helt upp till din egen fantasi. Med en ny, friskare färg och en ny kudde kan den gamla stolen ge dig nöje i många år.

  • Få mer smarta tips - Registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära