All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur skriver du ditt drömkök?

Kaja Hanevold är inredningsarkitekt på Kreo Interior Architecture, som hjälper både större företag och privatpersoner med nya interiörlösningar. Dessutom är hon i villaens interna expert. Vi bad henne att tänka på den här läsarnas fråga, skickad till vår expertpanel:

Vi lägger in helt nytt kök i vårt hus, och vet verkligen inte var du ska börja. Det finns så många lösningar, och prisskillnaderna är enorma! Dessutom finner vi ofta att de lösningar som finns tillgängliga inte erbjuder tillräckligt med lagring. Vi behöver några tips på vägen och hoppas att du kan hjälpa oss:

- Kan någon skapa sitt eget kök, eller ska du söka professionell hjälp?

- Mycket ofta kan du använda hjälp av en inredningsdesigner som vill se möjligheterna i rummet, det är svårt att se dig själv, medan lösningarna är skräddarsydda för dina önskemål och behov. Detta är trots allt ett ämne. Detta utnyttjar utrymme, bra flöde och logistik, bra arbetsstationer, smarta lösningar och en omfattande stil / lösning med färger och material och belysning.

Interiören i en inredningsdesignare kan enkelt användas för prissättning av olika köksleverantörer som kan anpassa lösningarna till deras sortiment.

Läs också:

Hur hög ska kökshinken vara?

Köksbeslag kommer ofta i fasta höjder men det är inte så att de passar alla.

  • Läs också: Hur man gör en bra planlösning.

Extra förvaring i köket

- Har du några bra tips för sätt att rymma extra förvaring i köket?

- Dra fördel av takhöjden och använd skåpet upp till taket, små nischer i väggen etc. Många köksproducenter har även hyllor som ger gott om extra lagring.

  • Läs också: Köksdisken ska vara så hög.

- Hur kan du lyckas få ett kök som känns modernt utan att bli föråldrad?

- Det kan vara vettigt att gå till ett enkelt, snyggt kök med bra slitstarka material, eller använd färg på väggen, hyllor och tillbehör som enkelt kan bytas ut på din förfrågan eller behov.

Ett enda vitt kök kommer att se väldigt annorlunda ut än en mörkblå vägg, en klassisk ljusgrå vägg eller en blekfärgad vägg, kakel, kalkfärg etc. Mycket ofta är kakor dumpade i kök och är också lämpliga för tvättbar färg. Då blir det mycket lättare att byta!

Håll dig uppdaterad om tips och tricks för hem och boende - anmäla dig till vårt nyhetsbrev här!

Läs också:

13 Tips för köksplanering

När du har en exakt ritning klar kan du börja rita var de olika objekten ska placeras.

ADVERT

Mest populära