All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Hur du beräknar förlusten behöver

Det är inte så svårt att räkna ut hur mycket tapet du behöver.

Tumregeln

Med standardtapetrullar tio meter och standard takhöjd på cirka 2, 40, tumregeln att det går fyra höjder på rullen när en tapet utan mönster och tre höjder på rullen när du har tapetmönster - och så kallad rapport.

rapport

Rapport - eller mønsterrepetisjoner - är den förändring som uppstår när att justera mönstret. Rapportlängden markeras på tapetrullen och kan för det stora mönstervägget uppgå till mer än 60 centimeter.

På bakgrundsbildsrullen hittar du information om rapportens längd.

Beräkning

Bakgrundsbildens bredd kan variera, men är vanligtvis 53 cm. Om du känner väggen längden helt enkelt beräkna antalet höjder genom att dividera den totala vägglängder (i centimeter) av 53. Det finns således en relativt enkel sak att beräkna vad du behöver - och nu har det blivit ännu enklare.

Förlusten converter

Använda leverantörernas förlust kalkylator på nätet, blir det lätt att räkna ut hur mycket du behöver. Det här är från Storeys.

Många tapetleverantörer har nu så kallade tapeträknare på sina webbplatser. Här anger du tak- och väggbreddsinformation, tillsammans med bredden på tapeten och eventuell mönsterrapport. Kalkylatorn kommer att ge en uppskattning av hur många rullar du behöver beräkna för ditt renoveringsprojekt. Observera att det här är en grov uppskattning som givetvis inte tar hänsyn till exempelvis avdrag för dörrar, fönster och liknande.

ADVERT

Mest populära