All egendom: trädgård, kök, inredning >> Experthjälp

"Hur vi hittar en seriös byggföretag?"

Hej!

Vi kommer att gräva under jorden för att bygga levande / gästrum och förråd, samt bygga carport till sovrummet och förråd. Vi kommer också att bygga om en liten toalett och göra en större plus terrass med överbyggnad, byta trappa inuti och alla dörrar inuti. För detta behöver vi hjälp. Vi behöver någon som kan organisera hela processen. Från hur vi ska söka efter grävning, för konstruktion och så vidare, som vi inte har någon aning alls. Det är en djungel där ute.

Vi behöver en pålitlig spelare som är effektiv och får jobbet gjort. Hur ska vi fortsätta att hitta rätt skådespelare för arbetet?

Mvh Lene

Ställ frågor till våra 8 experter här!

Vi i villaexperter, Jens-Morten Søreide, svarar:

Hej Lene!

Jag kan bekräfta att det finns en "djungel" där ute. Tyvärr är det inte alltid lätt att samla in företag som du kan lita på, ha rätt kompetens, leverera vid avtalad tid, med rätt pris och tillfredsställande kvalitet.

I första hand bör du börja att komma i kontakt med vänner och bekanta och fråga om de har rekommendationer eller kunskap om företag som du kan kontakta - eller vem du ska kontakta.

Det finns också många lokala branschorganisationer som kan hjälpa dig med kontaktuppgifter.

På // www. builder associerad. nej / privatperson kan du ansöka om registrerade företag som är anslutna till fackföreningar. De flesta företag har också egna webbplatser där du kan läsa om tidigare genomförda projekt och referenser. På webbplatsen hittar du också massor av goda råd för processen du är i.

Det huvudsakliga arbetet startar efter att du har kommit i kontakt med de berörda leverantörerna. Det är viktigt att de du väljer har goda kunskaper om reglerna och ansökan, liksom vad som ska byggas. Har du lite expertis även du kanske vill anlita en oberoende revisor eller värderingsman som kan följa upp projekt för dig, och då redan från det inledande skedet före kontraktsskrivning.

Du bör kolla referenser på tidigare genomförda projekt - det är viktigt att en riktig kontroll görs på de referenser som företagen hänvisar till. Kontakta gärna direkt med de kunder som företaget hänvisar till. Individer är vanligtvis ärliga om hur de upplevde processen och slutresultatet.

Ange även pris och leveransbeskrivning från minst 3 olika leverantörer, om möjligt, för att jämföra leveransen. Det är inte alltid det billigaste är bäst. Det är också viktigt att kontrakta alla leveranser, liksom kompetenser hos cheferna i projektet.

  • 5 tips för att hitta en hantverkare du kan lita på

Det är i många fall fördelar som företaget åtar sig leverans, i stället för olika avtal med flera leverantörer, gravar, murare, snickare, rörmokare, elektriker och så ytterligare.

Jag skulle starkt rekommendera att du skriver en så kallad standardkontrakt (Build Form) med företaget du väljer. En seriös verksamhet vet vilken är rätt att använda. Kontraktet hjälper till att reglera parternas rättigheter och göra det lättare att ta itu med eventuella tvister som kan uppstå.

Inkludera allt av betydelse för avtalet, till exempel priser, leveransdatum, information om underleverantörer, avfallshantering, egenskaper och så vidare, är det möjligt att arrangera noggrannhet i utförandet med hjälp av de normala kraven på den norska standard (NS 3420).

I djungeln, som ni kallar det, det finns allt från seriösa och kompetenta företag oseriöst, inkompetent och brottslingar. Det finns också webbplatser som hitta. nej, ömt kvadrat. nej och mellersta anbud. nej, men på sådana ställen är det svårt att skilja mellan "allvarligt och skrupelfritt".

Här kan någon registrera och ange referenser och stjärnor / tärningslådor som de önskar.

Hoppas att detta var till hjälp. Lycka till med projektet!

Mvh Jens-Morten Søreide,

Konsult i Builders Union

  • Se vad andra har frågat våra experter om här

Få mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära