All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Hur får vi helt raderade väggar i badrummet?

Om du vill ha badrummet godkänt enligt våtnorm måste du använda ett system av produkter som godkänts som en våtrumslösning och lämna en godkänd hantverkare utföra arbetet.

När det gäller färg, består ett godkänt våtrumssystem av våtrumspaket, våtrumsprimer (används även som lim för vävning), våt avföring / vävnad och tvåtakts våtfärg. Våtromsveven är en glasfibercykel med så kallad G-100-kvalitet, som har en låg dukstruktur. Om ytan fortfarande uppfattas vara för robust kan du parkera baren med vått virkepaket till ett helt klart resultat. Sedan måla två kappa med våtfärg.

Färg i glans 20-40

Ett målade badrum består av flera komponenter. Här används topplacker i färgerna Lime och Summer Rain från Alcro / Beckers. Foto: Åke Eson Lindman / Alcro

Problemet med armeringsduk är att det vanligtvis är tillverkat av polyester / cellulosafibrer och är inte fördelaktigt i fuktig miljö. Det kommer fortfarande vara möjligt att lägga vävtyget på väggarna, men bortom ett system som beskrivits ovan, och företrädesvis utanför de våta zonerna.

Våtkrämfärg innehåller vanligtvis glans 20, 30 eller 40 och innehåller ämnen som motverkar utseendet på ytstoppar. Den målade väggen får en ren och vattenavvisande yta. Fullmålad färg, som har blivit mycket populär i vardagsrum och andra torra rum, är inte godkänd som en överrock i våtrum.

Taket räknas inte

Taket i badrummet täcks inte av våtrummet, men det rekommenderas även att använda godkänd våtfärgfärg där också.

Annat radera val

Våta plattor finns också i vanliga variationer, liksom olika flingmönster.

Det är också möjligt att radera väggar på ett lika fukttätt sätt med våta plattor. Dessa kan monteras direkt på stativet, så du behöver inte spendera pengar på Litex eller BAC-skivor. Vid montering är det viktigt att följa tillverkarens anvisningar och ha en jämn yta. Då kan lederna bli nästan osynliga när du väljer helt raderade skivor. Det finns också plattor med flingmönster och med skilda fogar i plåtfogarna. Våtrumsplattor är godkända enligt den våta normen.

Rensa väggar med våta plattor.

ADVERT

Mest populära