All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Så här fungerar bilbedrägerier

Det är sent onsdagskväll. Jag brukar sitta på soffan med den bärbara datorn på mitt varv och skumma bilannonserna på Finn. nr. Plötsligt är det där: BMW X3 3, 0DA till 249,000 kr! Wow! Detta är minst 130 000 under listpriset!

Jag läser vidare. Ingen info. Bara utrustningslista. Säljaren är listad med förnamnet "Frank" och ett mobilnummer. Ingen adress. Inte ett ord om var bilen ligger. VF-tecknen visar dock att det är registrerat i Trondheim.

Jag kontrollerar mobilnumret. Det tillhör en dam i Stokmarknes. Konstigt ...

Jag går längre ner i listan över dagens bilar från Finn. nr.

Jøss, en Touran Highline till 99 500, -. Otroligt! Informationen är så kort som den andra. Nu är det bara ett efternamn: "Jensen". Men jag får mobilnumret. Den tillhör samma dam i Stokmarknes.

Komma i kontakt

Jag bestämmer mig för att skapa ett separat e-postkonto och skicka ett mail. Sen som jag är intresserad. Ja, över kontroll av entusiasm.

Nästa morgon finns svaret i brevlådan:

"Hej! Tyvärr skrev jag inte till dig på norska ... "

Säljaren Roy Jarle hävdar att han är norsk men flyttade till England när han var två år gammal.

Bilen är norsk registrerad (idiotisk i sig själv när du är brittisk medborgare och kan köpa en bil nästan gratis).

"Roy Jarle" säger att han semester mycket i Norge och sålde ett fritidshus här för några månader sedan. Här borde han också ha haft den här bilen, som han tydligen borde ha kommit hem till England för att försöka sälja den där. Han borde också ha försökt sälja den till en lokal återförsäljare, men priset borde ha varit för lågt.

Foto: Skärmdump Visa mer

Nu är det i Bristol i England och säljaren säger att priset inkluderar frakt till Norge.

"Roy Jarle" klagar över "finansiella problem" och är villig att sälja till ett "rättvist pris". Han är ledsen att han har så mycket att göra på jobbet och kan inte komma till Norge med bilen, men han skriver att priset inkluderar frakt.

Men hur är den egentliga avvecklingen?

"Roy Jarle" föreslår två alternativ:

* Använda det stora transportföretaget Trans Global Logistics. De borde kunna leverera bilen direkt och hela uppgörelsen måste vara "säker" för båda. Sedan, som köpare, får jag möjlighet att inspektera bilen innan "Roy Jarle" får pengarna. Det tar högst fem dagar att transportera bilen till Norge, och det kommer att följa en 10-dagars returbiljett. Om bilen inte uppfyller förväntningarna får jag möjlighet att få pengarna direkt ...

* Den andra möjligheten är att jag personligen reser till Bristol och betalar kontant till säljaren.

Muffens ...

Nästa morgon raderas annonsen av Finn.Nej, vem har redan skrattat.

Men jag svarar på det email jag har fått från "Roy Jarle". Jag försöker locka ut honom och skriva att jag tyvärr inte har möjlighet att komma till England själv. Men jag skriver också att detta verkar vara ett bra sätt att göra handel. Jag ber om namn och nummer på de som jag kommer att kontakta, hur man överför pengar och samtidigt begära en kopia av fordonsdokumenten.

Jag antar att nästa runda kommer att innebära någon form av depositionsbetalning. Och en ivrig köpare kan enkelt locka några tusen klaffar för att säkerställa "tiderna för begagnade fordon".

Och helt rätt:

I nästa mail skriver "Roy Jarle" att alla dokument i bilen är i transportföretaget förvar och att alla ytterligare kontakt kommer att hända med dem.

Sedan kommer nästa länk:

Företaget Trans Global Logistics tar hand om hela affären.

"Roy Jarle" anger adressen på transportföretagets hemsida: www. transgloballogistics. co. uk. pn.

Jag checkar lite och hittar en annan sida för företaget: // www. trans global logistik. eu

tjänstemannen.

Den andra är därför ett fiktivt företag. Kontrolleras av bagare.

Original:

Så här ser den verkliga sidan av TransGlobal Logistics ut. Foto: Skärmdump Visa mer

Kopiera:

Bakarna har stulit logotypen och gjort denna falska sida. Foto: Screenshot Visa mer

Transaktions

"Roy Jarle" skriver att med hjälp av sådana transporter, kommer det att ge mig möjlighet att inspektera bilen innan han får betalt.

Han skisserar följande steg för steg:

1) Jag måste skicka sitt namn, födelsedatum, adress och telefonnummer. Då tar han det till transportbolaget.

2) Jag kommer att få en bekräftelse från transportföretaget att bilen är i förvaring av transportören och att den är klar att leverera.

Då är det:

3) Sedan måste jag överföra beloppet till transportföretaget. "Roy Jarle" betonar att det främst är en insättning och "som du kan se betalningen skickas till transportföretaget och inte direkt till mig. "

Transportören kommer då att bekräfta betalningen och börja skicka bilen, det hävdas.

Men dumhet kommer aldrig sluta: "Roy Jarle" skriver att dokumenten kommer att skickas till norska ambassaden för godkännande. Dessutom kommer jag att ha en 10 dagars returpolitik. Det är, om jag inte ska vara nöjd med bilen, kan jag skicka tillbaka den.

Men vid den tiden inser du att du är galen. Du är ute av pengar och lämnar ingenting.

Och du måste tyvärr bara skylla.

Foto: Skärmdump Visa mer

Hitta. nej: - Utnyttjar godlösa nordmän och betalar för betalning via falska företag

- Vi känner till dessa e-postmeddelanden, ja. Ofta anpassar de sina svar för att göra ännu mer trovärdiga ", säger Lars Vinden, ansvarig för konsumentsäkerheten i Finn. nr.

- Vi har sett fall där bedrägerier har förfalskat både vagnar och ID.De kan ha kontaktat ägaren och har fått en kopia av körkort och licenskort, så de har använt detta vidare.

- De gömmer spåren bra, men pengarna kommer ofta från människor med falsk identitet. Vissa kan spåras till London, där polisen ibland hämtar några hundra personer i släden i stora raider. Då tar det några veckor innan allt är gjort igen. Här är de professionella bagare som kontrollerar allt.

- Hur fungerar de?

- Bedrägerna samlar personuppgifter om nordmän och hävdar att de är dem. Ofta använder de lustfulla norrmän att lägga in annonser för sig själva. Fuskarna är professionella och gör bra annonser och bra svar för att locka naiva köpare. Bland annat skapar de falska transportföretag med egna webbplatser, som har betrodd namn och är uppenbarligen lika officiella transportföretag. Då måste du betala förskott till transportföretaget. Men då ska alarmklockorna ringa, för pengarna går direkt till bedrägerierna!

Ett exempel på hur bedrägerier försöker få personlig information och kortnummer från Finn. inga kunder. Foto: Skärmdump Visa mer

- Vad har Finn. nej gjort för att bekämpa den här typen av bluff?

- För två år sedan var det nästan ingenting. Då var det mestadels bara att lura på km-positionen, vilket vi inte hade möjlighet att upptäcka. Nu har många utländska aktörer precis kommit letar efter fusk. Enligt Økokrim organiserade detta kriminella handlingar i hela Europa. De skickar annonser och försöker lura upp förskottsbetalning.

- Vi har vidtagit olika åtgärder under det gångna året, och bland de sista är att kontrollera alla annonser manuellt innan de anländer till Finn. nr. Vårt intryck är nu att denna åtgärd har fungerat bra och att bedrägerierna har skuggat kursen de senaste veckorna. Men vi vet inte vad deras nästa steg kommer att vara. Dessutom har vi gjort det lättare för användarna att rapportera misstänkta annonser.

- Men bedrägerierna existerar inte?

- De kan lura i sitt användarnamn och lösenord och publicera under andra namn. De har mycket personlig information om nordmän.

- Vi har också slutat fakturan så att det endast kan betalas med kort. Men bedrägerier brukar använda stulna kreditkort. Särskilt efter det nya året har vi sett en uppgång i detta.

- Får du många förfrågningar från nordmän som utsätts för sådant bedrägeri?

- Ja, vi har haft några telefoner från desperata kunder som har lurats eller missbrukats av kreditkort eller personuppgifter. Om det finns annonser som fortfarande finns på Finn. Nej, det här kommer förstås att stoppas.

- Vet du hur många människor utsätts för denna typ av bedrägeri?

- Lyckligtvis finns det inte många som har rapporterat att de har lurats. Kanske en titel. Men vi är rädda för att det finns fler. De som inser att de har blivit lurade behöver inte nödvändigtvis kontakta oss, och vissa är förmodligen rädda för att verka naiva.

- Men om du undrar, finns det någon möjlighet att få pengarna tillbaka?

- Nej Om du har överfört är tillräckligt med pengar förlorat, säger Lars Vinden.

6 råd från Finn. nej:

• Var skeptisk om du tar emot mail från utlandet och pratar om förskottsbetalning.

• Hitta. Nej har utvecklat en betalningsgaranti, som är ett säkert inlåningskonto. Om du använder det kommer du inte att luras.

• Kontakta omedelbart om du ser misstänkta annonser. Också om du är i tvivel om allvaret.

• Gör själv forskning! Kontrollera vem bilen är registrerad hos Statens väghållning, och att personuppgifter och telefonnummer är korrekta.

• Be om identifikation av säljaren.

• Köp inte osynligt!

Økokrim: - Lätt att få tag i

- Det är lätt att få tag i en fälla. Dessutom är det skrämmande att svara på sådana förfrågningar eftersom de kan använda din kontaktinformation (till exempel e-postadressen) för annat bedrägeri ", säger Anne Dybo, rådgivare på Økokrim.

- Är sådant bedrägeri utbrett?

- Ja, tyvärr. Det här är en del av det så kallade "bedrägeriet i Nigeria" och det har förekommit många sådana bedrägerier. Men lyckligtvis ser vi att det är färre och färre på gång.

- Metoder verkar professionella?

Ja, de är glada att kopiera annonser som tidigare publicerats. Använd sedan samma namn, men ange din egen e-postadress. De kopierar också webbplatser till verkliga företag och anger egna kontaktuppgifter.

- Vad gör polisen med sådana saker?

- Vi samarbetar bland annat med England, Nederländerna, Tyskland och Spanien, där detta är utbrett. Vi tar inte enskilda fall men samlar in. Till exempel greps i Holland upp till 300 personer på en gång.

- Känner du till några konkreta exempel?

- Någon gick in i det här exemplet från Finn. nr. Nu händer nya saker.

- Gilla vad?

- Den sista är till exempel postförfrågningar med gifta kvinnor i Ghana. Detta Nigeria-band är uppfinningsrik och förnyar hela tiden, så det är viktigt att vara obs, avslutar Økokrims rådgivare.

Föll ner av köpare

En kvinna från Stokmarknes upplevde att hennes telefonnummer missbrukades i annonsen.

- Det var en hel del som ringde ja. De frågade om jag skulle sälja min bil, men det var inte fallet.

- Jag brydde sig inte om att oroa mig mer om det och låt det glida över. Telefonen slutade ringa efter 24 timmar när Finn tydligen hade tagit bort annonsen, säger hon till Autofil.

Har du blivit lurad?

Då vill vi ha kontakt med dig!

Kontakta chefredaktör Espen Stensrud på [email protected]!

ADVERT

Mest populära