All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Huspriserna upp

. "- Det är bättre att köpa nu än för ett år sedan Director Finn Tveter i NEF "

Bostadspriserna steg 0, 9 procent från januari 2008 till februari 2008. Korrigerade för säsongsvariationer steg priserna med 0,4 procent.

Priserna var 0, 1 procent högre jämfört med januari 2007.

De färska bostadsprissiffror som lagts fram av Association of Real Estate Agents (NEF) och Real Estate Agency Association (EFF) i dag.

- Det vi ser nu är en mer spetsig marknad. Säljarena har fortfarande höga förväntningar, men är på väg att sätta ner dem, säger Torbjørn Ek, vice ordförande för EEF.

KALKULATOR: Vad är ditt hem värd?

Lägenheterna sjunker ner

Hyran steg med 2, 3 procent från januari till februari. Priserna på bostadshus var 3, 7 procent högre i februari än i januari. Lägenheterna steg med 0, 7 procent, som är hackad mindre än snittet.

Lägenheten står för det största antalet återförsäljningshem, varför lägenhetspriserna minskar genomsnittlig statistik.

Inte längre "springa och köpa"

bostäder omsättning i februari 2008 var 4 469 bostäder (förmedlas genom Finn. Com), jämfört med 4 088 under samma månad för ett år sedan. Det är drygt tio procent mer i år än förra året.

Samtidigt tar det längre tid att sälja 2008 än året innan. I genomsnitt tar det 39 dagar att sälja ett hem i februari 2008, jämfört med 20 dagar i februari 2007. Det innebär att det tar ungefär dubbelt så lång tid att sälja ett hem nu jämfört med för ett år sedan. Direktör Finn Tveter i NEF säger att det är bra för hemköpare.

- Det är bättre att köpa nu än för ett år sedan. Det är inte en "affär på Ikea". Du har mer tid att bestämma och det är bra, säger Tveter till DinSide.

KALKULATOR: Ska du äga eller hyra?

Ner i januari

I januari i år steg bostadspriserna upp och ner. Bostadspriserna var 3 procent högre i januari 2008 än i december 2007. Det var den första höjningen av huspriserna i sex månader.

Men korrigerat för säsongsvariationer föll priset i januari 2007 var 0, 4 procent. Därför var NEF: s ordförande, Øyvind A. Tandberg, inte nöjd med utvecklingen.

- Marknaden är inte registrerad. Det finns mer än ett behov att säga att marknaden är normal igen, sade Tandberg när han publicerade januari-siffrorna för en månad sedan.

MER OM hus pris:

  1. Här galler hyra
  2. Hur med mer rabatt
  3. Huspriserna faller
  4. chefsekonom förutspår högre boräntor
  5. Ovanligt stark uppgång i huspriserna
  6. Bostadspriserna föll i december

ADVERT

Mest populära