All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Huspriser rör om

Traditionellt är vår en hektisk tid för husförsäljning. Och i Oslo är körningen till hektiska dagar i april och maj redan igång. EMOS rapporterar en kraftig prishöjning i februari, och det är lätt att hitta exempel på mini-lägenheter som säljs till högsta priser.

Pris Jump

Medan hösten var svaga aktivitet på bostadsmarknaden, säger mäklare DinSide har varit i kontakt med, har denna verksamhet plockat upp en hel del i januari och februari. Detta gäller mest för alla större städer i Norge. Försäljningschef i OBOS, Hildur Høyland, anser att köpare verkar ha accepterat den nya räntesituationen. Men fler mäklare tror att säljare fortfarande verkar sitta på staketet medan de väntar på våren att locka gröna gräsmattor och fler räntor. Det är förmodligen en av de främsta anledningarna till att priserna nu verkar ta ett kraftigt steg uppåt.

Mini Bostäder för maksipriser

Medan priserna på 20 000 per kvadratmeter stora rubriker i ett par år sedan, är det nu lätt att hitta bostäder som säljs för mycket högre priser. En liten runda på sidan till fastighetspriser bekräftar detta. Titta på följande exempel från Oslo:

Frogner:

Baldersgate 4, 40 kvadratmeter brutto, 36 kvm bostadsyta. Ett aktieinnehav på 1 rum om 11 000 kronor i gemensam skuld. Det anges att det kan omvandlas till toroms. Lägenheten ligger på 3: e våningen i "bästa" Frogner, och har en balkong. Säljs för 750 000 NOK, 10 000 över priser. Detta ger kvadratmeter priser på 18, 750 (brutto) eller 20.833 (levande).

Bislett:

Stensgaten 12, 27 kvadratmeter brutto, 24 kvm bostadsyta. En lägenhet med självhushåll på 1: e våningen vid Bislett. Vardagsrum med öppet kök (minikök) och balkong. Säljs för 550 000, 120 000 över prissättning (!). Det innebär att kvadratmeterpriset är 20.370 (brutto) eller 22.916 (levande).

Torshov:

Østgårdsgate 8, 42 kvadratmeter brutto, 39 kvm bostadsyta. En toroms lägenhet med självhushåll på fjärde våningen i Torshov med en gemensam skuld på 102 614 kronor. Ny lägenhet för tillfället utan slutligt intyg, med takterrass. Säljs för 830.000, 70.000 över prissättning. Med andra ord är kvadratmeterpriset 19 761 (brutto), 21 282 (levande).

Vi hittar lägenheter som säljs för mer än 20 000 dollar per kvadratmeter i både östra och västra delarna av huvudstaden. Detta är förstås inte regeln. EMDC kan visa ett genomsnittligt kvadratmeterpris på $ 12 528 i februari. De flesta bostäder säljs fortfarande billigare än våra mer lyckliga exempel ovan.

West betalar mest

Det finns fortfarande flera lägenheter som säljs mycket dyrt i områden Frogner-Majorstuen-Bislett än i områden Toyen Grunerlokka Torshov.Till exempel finner vi en 3-rums-takvåning på en av bara västvärldens mest framstående adresser Løvenskiold Street, som sålde 2 100 000. Detta är totalt 350 000 dollar över priset, vilket ger ett kvadratmeter pris på 25. 925 (brutto) eller 28 378 (levande). Således mer än dubbelt det genomsnittliga priset som rapporteras av OBOS.

För detta försäljningssiffran kan köpas bevarande värdig hus med annex och gården på Vålerenga i Oslo East. Fastigheten har sex rum och dubbelt så stort bruttoområde som loftlägen vid Frogner.

Flytta - få mer för pengarna

I andra delar av landet, kan du naturligtvis få ännu mer för de belopp som beskrivs här. Till exempel kan en fristående mellan Skien och Porsgrunn med 180 graders panoramautsikt, sålde 2 080 000. Här den nya ägaren stoja med nästan ett mål tomt och en boyta i 220 lyxiga kvadratmeter. Fem sovrum, gym, pool och två badrum är några av ingredienserna.

Detta ger ett pris per kvadratmeter lägre än genomsnittet i Oslo, och nästan tre gånger lägre än i vårt exempel från Løvenskiold Gate ??

Tyvärr â? ?? Denna artikel är inte längre tillgänglig.

ADVERT

Mest populära