All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hempriser online

Hur mycket betalade Kjell på gatan för motsvarande radhus, och vad var den egendom du överväger att köpa förra gången?
Tjänsten till "Ägarbyte" har gett dig möjlighet att söka efter ett antal år, vilket ger historiska siffror om vad hemmet har handlat för under åren.
Den nya tjänsten på bostadspriser. 1881. nej, ge dig ännu mer information.
Förutom typen av egendomsbyte och försäljningspriset kommer du också att få namn på köpare och säljare helt tillbaka till noteringen när du söker efter en adress eller plats.
Du kan också enkelt navigera i närheten av interaktiva kartor. Du kan söka, zooma och få information om alla hus. Olika ikoner indikerar vilken typ av bostäder som säljs.
När du väl har blivit utställd kan du enkelt kolla vad de andra i gården betalade för motsvarande lägenhet i fred och frid hemma.
På så sätt får du en rimlig översikt över prisnivån i grannskapet.

Samla olika data

Bostadspriser syftar till att lyfta fram försäljningsavtal med värde på fastighets- och bostadsföretag. Tjänsten ger en bra utgångspunkt för att uppskatta värden på liknande bostäder / fastigheter som de som säljs.
Man söker efter adresser, inte namn, och all information uppdateras kontinuerligt när den lyser.
- Detta är en förlängning av vad vi gör år 1881, och vi kommer att bygga vidare på denna tjänst. Det faktum att vi har byggt tjänsten på kartor gör det extremt enkelt att söka och orientera. Vi arbetar redan med en ny uppdaterad version, säger Asgeir Ohr, VD 1881.
Ohr lovar att detta kommer att fortsätta att vara en gratis tjänst som alla kan utnyttja. Tjänsten har redan utmärkta besökarnummer och 1881. nej har 1, 4 miljoner unika användare varje vecka.
Bostadspriserna ger dig tillgång till all sekretessbelagd information från fastighets- och hypotekslån, men notera att omsättningen för bostadsbolag före 2006 inte är tillgänglig.
Omsättning för aktier är inte heller tillgänglig eftersom aktieinnehav inte omfattas av registreringslagen.
Tjänsten innehåller också data från Matrikkelen, landets officiella fastighetsregister.
Information som visas hämtas från Norkarts fastighetsdatabas, som är synkroniserad med Mapping Centerets centrala matris och baslinje. Mappmyndigheten hanterar dataregisteret.
Fastighetsdata är allmän information. All information har publicerats i enlighet med norsk lag, och det är inte möjligt att reservera mot detta.

- Viktigt verktyg

Thomas Bartholdsen, Senior Vice President för bostäder i konsumentrådet, anser att verktyget är lätt att använda och mycket användbart för dem som är hemmajakt.
- Ungdom i bostadsjakt är en mycket utsatt grupp, och de har ofta liten erfarenhet av ägande och kunskap om pris.De kan helt enkelt köpa för dyrt om de blir av med de psykologiska faktorerna i budgivning och dålig mäklare. Detta kan vara ett "ankarefäste" vilket innebär att de inte förlorar jordkontakten. Föräldrar som tror att de kommer att hjälpa unga människor i bostadsinköpet kan dessutom läsa mer om den prisnivå där de unga är intresserade av att köpa.
Men när man ska sälja är detta ett viktigt verktyg. Detta hjälper dig att förstå vad du har av värden och vilka andra bostäder kostar. Då är det lättare att veta vad man kan säga nej bud, tycker han.
- Jag känner till fall där hemförsäljare efteråt trodde att de sålde för billiga eftersom de inte visste vilka andra liknande bostäder i blocket såldes en kort tid i förväg. Och är det trovärdigt när fastighetsmäklaren föreslår att han kan uppnå så mycket mer än andra när han tävlar om att få jobbet att sälja ditt hem?
Tidigare var tidningens kolumn om fastighetsöverföring populär läsning. Konsumentrådet anser att det är bra att konsumenterna har den mest aktuella och trovärdiga informationen om priserna.
Vi är ett eget företag, och hemmet är det största vi äger. Men det är viktigt att du använder ditt huvud också, säger Bartholdsen.
- Bostäder i samma block är inte nödvändigtvis jämförbara. Vissa har IN-ordinerad och har återbetalat gemensam skuld, vilket ökar försäljningspriset. Vissa har behållit väl och uppgraderade invändningar, medan andra säljer ett skyddat hem där ett lågt försäljningspris återspeglar att det finns stora utgifter i väntan på köparen. Dessutom är plats, utsikt, sol, ljud och syn också betydande, avslutar han.

ADVERT

Mest populära