All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Huspriserna fortsätter att stiga

Svårare för unga?

  1. Bostadspriserna fortsätter att stiga
  2. bankerna inte bryr sig om Kredittilsynet varningar

Det genomsnittliga priset på småhus har stigit med 4, 3 procent från januari i år till februari, enligt fastighetsbranschen hus prisstatistik.

Det betyder att huspriserna har varit 12, 7 procent högre sedan februari förra året, och de har stigit med 209 procent sedan den lägsta punkten 1992.

För villor och lägenheter, inflationen har varit något mindre från januari till februari år.

Slår till skillnad från den

Priset på småhus steg med 0, 3 procent från jan-Feb, och var 10, 9 procent högre än i februari 2005. Eftersom den låga punkten i 1992, priserna på småhus ökat med 237 procent.

Priserna för lägenheter ökade med 1, 1 procent från januari till februari, och var 9, 2 procent högre än i februari förra året. Det innebär att priset på lägenheter har ökat med 306 procent sedan basnivån 1992, enligt statistik som sammanställts av ECON Analysis AS.

Up 6,7 procent

Enligt tidigare uppskattningar från den norska Real Estate Association (NEF) förväntas huspriserna att stiga med 6-7 procent i år. Den största delen av tillväxten förväntas inträffa under årets första månader.

Detta är normalt. Bostadspriserna stiger vanligen mest på våren medan de sjunker eller plattar ut på hösten, enligt Norges fastighetsmäklare.

Läs mer om huspriserna i DinSide Housing:
  1. Huspriserna något ned
  2. Bostadspriserna planar
  3. Fortsatt tillväxt på bostadsmarknaden
  4. fortsatt bostadsboomen i sikte
  5. Bostadspriserna i januari

omsättning Snabbare < 999> Den tid det tog att sälja en fastighet i Oslo och Bergen föll i februari till endast 16 dagar, mot 23 och 21 dagar i januari. I Stavanger föll säljande tid för bostäder under samma period från 27 dagar i januari till 17 dagar i februari, i Trondheim från 29 till 23 dagar och i Tromsø från 66 till 56 dagar, enligt fastighetsbranschen senaste house prisstatistik. (© NTB)

[email protected]

.

ADVERT

Mest populära