All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hus larm: Extremt tuff kamp om kunderna

Bostads larm: Extremt tuff kamp om kunderna

  1. Securitas Direct
  2. Falken
  3. Sektor
  4. Stora prisskillnader över tid!

Sedan förra året har Sector Alarm erbjudit ett fullt installerat bostadsalarm för endast 1 krona.

Som du tidigare var tvungen att betala en engångsavgift på mellan 5 och 6000 kronor för att få larm installerat och därmed frigör detta idag.

Men måste du välja rätt vaktjänst, och hur kommer priset verkligen över tiden?

Tricket att sponsra kundens inträdesbiljett på en snäv marknad är ingen ny idé. Telenor och NetCom har redan sponsrat mobiltelefoner under ett antal år. Du har en ny mobiltelefon rimligt prissatt, eftersom du förbinder dig att vara en abonnent med dem under en viss tid.

Men är det billigare?

Dra: Anne Angelshaug mer

Ja det kan vara, men tyvärr inte alltid. Här handlar det om att välja rätt. En låg inträdesbiljett kan snabbt bli mycket dyr på lång sikt, och när det gäller bostadsalarm är det viktigt att bedöma kostnaderna över tiden. Om du är nöjd, kommer du förmodligen inte att säga upp ditt avtal efter en eller tre års uppsägning är över.

I praktiken visar prisskillnaderna mycket tydligt över en tioårsperiod. En avskräckande etableringsavgift spås snabbt med ett högt månatligt belopp. De stora prisskillnaderna kan hittas genom att klicka på länkarna längst upp till höger.

Kunderna vinns på ny arena

Villkoret på Sector är att du måste binda dig till dem i en treårsperiod, men det har tydligen inte kunderna ha inriktade. Enligt Sector har de för närvarande cirka 14 000 kunder.

Falken kom inom sektorer fotspår redan förra året och har nyligen utsatt sitt erbjudande kraftfulla ad campaigns på Elkjøp.

Sektorlarm finns även från Elkjøp och Lefdal, men det här är inget i dagens Elkjøp-broschyrer. Den prismedvetna kunden måste därför be om villkor för Sector Alarm i beredskap

Big Brother Securitas glittrar dock helt frånvarande i vit- och brunvaror butiker, och det är ganska avsiktligt.

Enligt Tom Pettersen i Securitas Direct kommer de inte att identifieras med 1 kronor produkter.

Våra kunder vet att en riktig larmsystem kostar mer än ett öre, och de vet att Securitas är en spelare de kan räkna med i framtiden, sade han.

Men vad kostar det verkligen och vad innehåller de olika larmpaketen? Du kan hitta den genom att klicka på länkarna längst upp till höger om artikeln.

ADVERT

Mest populära