All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hus larm: Till tjuven pris

Det blir uppdelat i eller stulits från mer än 18 000, eller en, tre procent av hemmen i detta land varje år. Om vi ​​lever med dem som bor i hemmet, är inbrott i genomsnitt cirka 60 000 invånare varje år. Det var en av 75 norrmän i fjol såg främlingar att komma in i bostaden och stulna tillgångar därifrån.

När du inte är där

Försäkringsgivare rapporterar att förra året fick nästan 24 000 skadeståndsanspråk i samband med inbrott och / eller stöld av bostäder, lägenheter och bostadsrätter. Enligt polisen uppträder 60 procent av inbrott under dagtid när tjuvarna inte väntar på att hitta hemma. En tredjedel händer på helger och helgdagar. Statistiska centralbyrån rapporterar att mer än 60 procent av oss reser på sommarsemester. Av dessa 2 kommer 6 miljoner nordmän runt 17 000 att komma hem till tomma lådor och nakna väggar.

Färre inbrott

vaktbolag Falken annonseras med 97 procent av alla inbrott sker i hemmen utan larm. I Securitas Direct säger de att under 3 procent av sina kunder upplever inbrott eller intrångsförsök. Sannolikheten för dessa påståenden måste vara förmyndarens egen bekostnad. Med tanke på att försäkringsbolagen ge rabatter på hem hemförsäkring och villa försäkring om du har installerat larm, det kan tyda på att skydds företag har sina ord intakt. Försäkringsbolag är inte av dem som är kända för att ge rabatter på dörrarna.

Alarm i paketet

Vi har granskat priserna på Falken och Securitas Direct. Båda företagen är rikstäckande säkerhetsföretag med räddningstjänst och akuttjänster. Båda är dessutom godkända av försäkringsbolagen (FG-godkända). Priserna gäller innehåll, montering och provning av företagens standardpaket relaterade till larmcentralen.

Båda företagen erbjuder standardpaket. Dessa inkluderar en centralenhet, en av telefon och standby-batteri, en magnetkontakt, en rörelsedetektor, en manöverpanel och en inre siren. Tecken och märken på och runt boende ingår. Securitas Directs paket innehåller två magnetiska kontakter istället för en. (Magnet kontakter monterade på dörrar och eventuellt fönster.)

paketpriser

Pris för larm paket

Företag Paketpris Månadsavgift
Falken miljoner 5. 840 NOK 199 <999 > Securitas Direct
miljoner 5. 990 NOK 199 Detta ger en årlig utgift på 2 388 miljoner för kunder i båda bolagen, utöver kostnaden för själva larmet. Detta inkluderar alla tillägg av någon anledning. Du får inte betala extra även om det är din egen slarv som utlöser larmet.

Alternativ

Det går också att ansluta brandlarm och vattensläckningssensorer till larmsystemen.Systemen kan utvidgas ytterligare med ytterligare element av alla typer som nämns här. Detta kommer utöver utrustningskostnaden att öka månadsavgifterna. Till exempel tar Falken 1 089 kronor för en färdig rökdetektor, plus 10 kronor för en extra månadsavgift för detta. Securitas Direct erbjuder en rökdetektor för 1 200 USD med samma månadsavgift som Falken.

Äger inte larmet

Även om du betalar för larmet är larmbolaget fortfarande ägare. Därför kommer de att utföra service och reparationer utan extra kostnad för dig. Om du avbryter avtalet kan du hålla larmet och använda det som ett lokalt larm. Allt du betalar är demontering av telefonanslutning och byte av larmtaggar. Utrustningen är din om den är installerad och betalad.

Rabatter

På Falken får du 10 procent rabatt på utrustningspriset om du har försäkring i ett av de största försäkringsbolagen. För standardpaketet ger detta en rabatt på nästan 600 kronor.

Securitas Direct ger rabatter till medlemmarna i fackföreningarna YS, AF och NITO. Om du är medlem i någon av dessa föreningar får du ett larmpaket som motsvarar standardpaketet, förutom att det finns två rumsgivare istället för en och en magnetisk keps istället för två. Priset på fackförpackningen är 4990. Således betydligt billigare än standardpaketet. Om du beräknar att rumsgivarna är dubbelt så dyra som magnetkontakterna, blir rabatten ännu större.

Dessutom ger de flesta försäkringsbolagen rabatt på premien om du har ett larm. Detta måste inkluderas i beräkningen av larmpriset. Regn med rabatter mellan 5 och 22 procent. Storleken på avslag beror på vilket företag det pratar om och var i landet hemmet. Det finns också olika rabatter på regelbundet larm och larm i samband med centralstationen. Gemensamt för alla försäkringsbolag är att de kräver att både det företag som installerar larmet och själva larmutrustningen är FG-godkänd.

Kostsam säkerhet

Dessa företag är de enda som täcker hela landet. Men storleken är inte en garanti för kvalitet och bra priser. De larmpaket som vi har beskrivit här är enligt vår uppfattning ett grishusskydd för hemmet med innehåll. Runt landet finns många små säkerhetsföretag som också erbjuder bostadsförsäkring. Kontrollera därför priserna här innan du investerar i larmet.

Kanske är larmet så dyrt att du också bör försöka säkra ditt hem på andra sätt.

ADVERT

Mest populära