Hus 2017

none: Hus 2017

10 åRs garanti mot vattenskador

10 åRs garanti mot vattenskador

VVS-branschen ny kund dragkraft utvecklas i samarbete med rådet Consumer. Detta kan ge husägare ökad säkerhet i samband med de kanske mest dyra och riskfyllda i alla bostadsrenoveringsprojekt: nämligen badrummet. Läckande VVS kan kosta dig mer Badrummet är ett rum många vill ha en hel del, både när det gäller lyx och funktioner.
Hitta din billigaste bank!

Hitta din billigaste bank!

Vi hör att banken sänker räntan med en kvarts procentenhet och att de ökar sina avgifter. Men vad betyder dessa skillnader för din privata ekonomi? Finns det så mycket pengar jag sparar eller tjänar att det finns någon punkt i att byta bank? Och vilken bank är överlägset billigast? Hur ligger min bank?
Tänk hut nu!

Tänk hut nu!

Det finns cirka 450 000 stugor i Norge. Av dessa är 430 000 försäkrade, siffror från Försäkringsförbundet. Många stugor är obevakade under stora delar av året och kan lätt utsättas för inbrott, frost eller snöskador. - Eftersom stugägare vanligtvis i stugan under en kortare tid och endast en del av året, sådana skador går oupptäckt under långa tidsperioder, vilket ofta leder till stora följdskador, säger säger informationsdirektör i norska Insurance Association Preben Sandborg Røe.
Det enda du vet är att du inte vet

Det enda du vet är att du inte vet

De som sitter här kan bestämma hur huspriserna kommer att utvecklas. Foto: Karoline Brubæk Visa mer Grundläggande ekonomisk teori säger att priset på en produkt ökar om erbjudandet av produkten är mindre än efterfrågan. När bostadspriserna ökar beror det på att det finns fler köpare än säljare på marknaden.
Inkomsten bestämmer lånet!

Inkomsten bestämmer lånet!

När bud raser i och tidsfrister hotande, är det viktigt att redan i förväg är tydliga om hur högt priset kan och kommer att gå. Löne och skuld Utgångspunkten för bedömningen är familjens lön och skuldförhållande. De flesta måste hämta lån när man köper ett hem. En tumregel med banker och finansinstitut fungerar med att hushållen inte borde ha skuld som är 2, 5 gånger större än total bruttoinkomst.
Elever i bostadsbristen

Elever i bostadsbristen

För att förbättra situationen på platser med stark press på bostadsmarknaden, föreslog nyligen pensionerade Jagland regeringen att öka anslaget för nya studentbostäder i 1998 med 20 miljoner 92 miljoner kronor. Detta ger utrymme för cirka 450 nya studentboenden 1998. Tidigare välfärdsansvarig på Oslo Studentkontor, Beate Andersen, var mycket besviken över detta.
Lån inte över skorstenen!

Lån inte över skorstenen!

Det är inte bara lön och skuld som avgör hur mycket du kan räkna med att få lånet. Fastigheter ger större säkerhet Räntorna på lån till bostäder är lägre än andra typer av lån. Det beror på att bankerna förväntar sig att fastigheter ska ge bättre säkerhet för utlåningspengarna än till exempel bilar och möbler (konsumentlån).
Fri-tv under VM

Fri-tv under VM

Ta en tur till Elkjøp och utnyttja 30-dagars deadline. Då kan du faktiskt byta tv-apparater direkt, världscupen är klar och få pengarna tillbaka. Om du inte har TV tidigare, behöver du inte oroa sig för licensavgifter. Du bör bara ha TV: n i 30 dagar. Ställer inga frågor - Det är sant att vi har 30 dagar med full avkastning på våra varor, säger Veronica hos Elkjøps kundcenter.
Vad kostar det att flytta?

Vad kostar det att flytta?

ÄR du flyttar i samband med studier eller arbete, måste du komma ihåg ny telefon, omdirigering av e-post, hitta skolor för dina barn, adressändring till Befolkningsregister och inte Minst bokning av flyttande byrå. Särskilt, om du rör dig långt, är det längst du kan göra för att engagera dig i en professionell flyttbar byrå.
Egendom kanaler på Internet

Egendom kanaler på Internet

Efter egendom Net har styrt marknaden för nästan två år, har vi under det senaste året fått två omfattande fastighetstjänster till Internet. Kontinuerliga resultat i pressen kan indikera att marknaden inte är tillräckligt stor för alla. Men DinSide tror att kriget kommer att gynna användarna, eftersom tävlingen driver spelarna för att ständigt erbjuda bättre tjänster.
Ta hand om stearinljus och nybakade muffins!

Ta hand om stearinljus och nybakade muffins!

För de flesta är hemköp en känsla av känsla. Om du får en bra känsla när du tittar på ett hem, är det lättare att spendera mycket pengar för att säkra det hemmet. Men kom ihåg att vid bostadstransaktioner är det första intrycket inte alltid korrekt. Vi visar dig den vanliga knepmäklaren och säljaren som använder för att ge dig ett positivt intryck av hemmet.
Femåriga garantitiden för hus byggare

Femåriga garantitiden för hus byggare

Lagen antogs av riksdagen i juni 1997. I detta sammanhang utvecklade rådet och byggbranschen Consumer nya standardkontrakt som är anpassade till lagen. Avtal kan inte avvika från lagen om det skadar dig som prostituerad. Det finns emellertid full möjlighet att förhandla fram bättre villkor än vad som föreskrivs i den rättsliga texten.
Hus larm: Till tjuven pris

Hus larm: Till tjuven pris

Det blir uppdelat i eller stulits från mer än 18 000, eller en, tre procent av hemmen i detta land varje år. Om vi ​​lever med dem som bor i hemmet, är inbrott i genomsnitt cirka 60 000 invånare varje år. Det var en av 75 norrmän i fjol såg främlingar att komma in i bostaden och stulna tillgångar därifrån.
Tusentals hem på nätet

Tusentals hem på nätet

Om du har försökt att gå på dröm du vet att det kan vara en tidskrävande hobby. Att hålla reda på eventuella bostäder och synvyer kräver både tid och uthållighet. Internetteknik ger hemköpare och hemförsäljare en unik möjlighet till informationsutbyte på ett effektivt sätt. Detta utnyttjar så småningom de flesta fastighetsmäklare, och vi har nu fått tre stora och flera mindre fastighetsservice på internet.
Håll koll på villkoren!

Håll koll på villkoren!

Det skulle vara användbart om du lägger in grundläggande begrepp för att visa motparten att du vet vad han eller hon pratar om. Fast och rörlig ränta Om du väljer en rörlig ränta riskerar du att räntan kan öka. Om räntan är fast, tar banken större intresse för att täcka den risk de själva ådra sig. Du kan säga att den extra räntan är ett försäkringspremie mot stora räntor.
Fastighetskrisen punkter

Fastighetskrisen punkter

Ta en titt under diskbänken. Foto: Karoline Brubæk mer Takstmann Bjørn Øhre från Asker rekommenderar köparen att specifikt undersöka vad han kallar krisen punkterna i bostaden. Det här är platser där fel kostar mycket att korrigera, men som kan avslöjas samtidigt om du vet vad du ska leta efter. Är badrummet för våt?
Lättare att bygga

Lättare att bygga

DinSide skrev tidigare i år att ministeriet för lokalt styre och regional utveckling skulle förbereda ett förslag om tillfälligt förenkling av behandlingen jämfört med plan- och bygglagen. Nu har de nya bestämmelserna antagits, och målet är att ge en snabbare behandling av byggnadsapplikationer i kommunerna.
Skattefria hyresintäkter

Skattefria hyresintäkter

Hyresvärdar kan nu frossa i desperata studenter är villiga att betala hyresgäster. Därför kan det vara frestande att få extra inkomst genom att hyra ut delar av hemmet som du inte använder eller behöver använda. Och en skattefri inkomst på flera tusen kronor varje månad är inte föraktad. procent jämfört bostad Myndigheterna har beslutat att du kommer att betala skatt på förmånen att leva i sitt eget hem, det vill säga andelen jämföras.
Checklista för bostäder köpare

Checklista för bostäder köpare

När du köper ett hem bör först undersöka den noga. Olika svagheter indikerar olika problem i hemmet som du bör vara uppmärksam på innan du anger en budrunda. Taket Moss på taket är ett säkert tecken på att klipporna ska bytas ut. Moss indikerar att vaggan suger upp mycket vatten. Om du får smuts under naglarna när du skrapar under innertaket kan tyda på att rännorna är igensatta med löv och skräp.
Bakom hinkar och malkulor

Bakom hinkar och malkulor

När forska ett hem du kan riskera att behöva tränga dig mellan de gamla kläder på vinden och krukor i diskhon för att avslöja misstänkta detaljer. Men det kan vara värt ansträngningen om du hittar fuktskador och tecken på mögel och röra. Använd tid De flesta säljare uppmuntrar köparen att gå igenom bostaden noggrant.