All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Varmvattenberedare - När ska den bytas ut?

Äldre varmvattenberedare dra mer ström än den nya - och du kan spara upp till 50 procent genom att byta till en ny modell. I genomsnitt går 20 procent av våra elräkningar för vattenuppvärmning.

Enligt Enova är det meningsfullt med en ny varmvattenberedare när den gamla är föråldrad, fungerar inte bra eller om du vill ändra energiekonomiska överväganden.

När ska du byta vattenvärmare?

Trevlig varmvattenberedare? Vattnet blir aldrig varmt i kranen? Går tanken snabbare än dina tonåringar är färdiga i duschen? Är idén äldre än 15 år? Har du lagt din hand i sinnet senast? Om det är varmt på utsidan är värmeförlusten hög. Det betyder att du använder mer kraft för varmt vatten än du behöver.

Då bör du titta på din vattenvärmare. Och ersätt det innan det är helt klart, rådgivar Enova.

Använd tid för att schemalägga utbytet. Då hittar du den typ som passar dig bäst och du kan jämföra priser. De flesta processorer har 10 års garanti.

Pengar att spara

Efter uppvärmning av huset står det heta vattnet för den största delen av kilowatt timmar om dagen. Här är pengar att spara.

Läs också:

Bygga bad efter våt norm

Det tar en hel del kompetens, effektivt samarbete och omsorgsfulla detaljer att bygga ett badrum som håller fast.

Hur mycket du kan spara beror på hur mycket vatten du spenderar i ditt hem. Stora konsumenter av varmt vatten kommer att spara mer på utbyte än dem som inte spenderar lika mycket. De nya processorerna är bättre isolerade.

Sintef Building Research har uppskattat att en familj på fyra personer använder omkring 3500 kWh varmt vatten varje år. Tyvärr går en del av denna energiförbrukning bort i värmeförlust.

- om möjligt plats värmaren så att värmen den avger kommer hem för gott, skriver SINTEF Building och infrastruktur i manuell vattenförsörjning varmt.

Bättre isolering

En skumisolator är upp till 30 procent bättre isolerad än om mineralull används. Det kan spara dig hundratals dollar om året.

- En 200 liters skumisoleringsdispenser sparar upp till 300 kWh per år jämfört med en traditionell isoleringsprocessor. Större rådgivare kan ge ytterligare besparingar, skriver Sintef Byggforsk.

För vissa typer av toppmatade processorer kan du också få ett tips som ytterligare isolerar efterbehandlaren. Vissa nyare modeller har också integrerats. Det isolerar toppen av mixern, inklusive blandningsventilen, som kommer att ha relativt stora värmeförluster även när hett vatten inte tömms. Det sparar upp till 100 kWh per år.

Läs också:

8 idéer för drömbadet

Drömmer du om ett nytt och gott bad? Vi har hittat en inspirerande val för dig, oavsett om du gillar färgen fräsch inredning eller minimalistisk badrum ...

Varmvatten utan tank

De flesta av oss har Ackumulatorvärme, med tank.Det finns också överflödiga rengöringsmedel, som inte har en tank men värmer vattnet efter behov.

Feeders tar upp lite utrymme och använder inte ström när de inte använder hett vatten. Det brukar dock använda mer när det mager varmt vatten. Därför måste lönsamheten kopplas till din konsumtion.

Drivflaat och Eemax är två leverantörer av flow-throughers. I stugan, i stugan, frigör lägenheten - en sådan tankfartyg utan tank utrymme och ger en minimal förbrukning av el och varmt vatten om din förbrukning inte är för stor.

Mer information:

www. eemax. com

www. köra flotta. com

ADVERT

Mest populära