All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Varmvattenberedare för att förhindra vattenskador

Varje år betalar försäkringsbolagen ut miljoner dollar efter vattenskador i stugor och hem. Så mycket som varje fjärde krona som försäkringsbolagen betalar i ersättning, gå till vattenskador, visar siffror från Financial Industry Association.

- Sådana skador är ofta mycket omfattande och kan kosta hundratals hundratals dollar för att förbättra, säger Anders Wang i Heating & Bad pipeline-kedjan.

Men nu kan en ny norsk vattenvärmare stoppa några av de dyra vattenskadorna. I samarbete med Oso Hotwater har Waterguard utvecklat en varmvattenventil. Den nya återförsäljaren har namnet Oso Supersmart, och bör inte bara upptäcka läckor i bäraren, men i alla rör i hela huset.

Två produkter i en

- Vi har utvecklat en teknik som upptäcker en läckage omedelbart och att vattenförsörjningen till hela hemmet stannar. Trådlösa sensorer i alla rum med inläggsvatten upptäcker eventuella läckor, säger VD Haakon Munkejord i Vattenskydd.

Water Stop Valve är en produkt som har varit på marknaden under en lång tid, men den nya är att du nu blir förberedd med en integrerad vattenstoppventil. Baserat på Oso Hotwaters bästa Enoek vattenvärmare har vissa tekniska justeringar gjorts som har gjort det möjligt att integrera de två produkterna i en.

Läs också:

7 misstag du gör i badrummet

Har du ett avlopp som luktar illa eller en toalett som strömmar? Ta tag i de små fel i badrummet innan problemen blir större och dyrare. Vår expert Roger ...

Enheten är ansluten till en operativ display och trådlösa sensorer, så att vattenskador omedelbart fångas och vattenförsörjningen till hela huset stannar. Trådlösa sensorer installeras i alla rum med vatten och magnetventilen är monterad på huvudintaget av vatten. Detta minimerar vattenskador på ett minimum, om olyckan ska ligga utanför.

Billigare försäkring

När vattnet avstängningsventilen minskar risken för vattenläckor, det finns flera försäkringsbolag som erbjuder försäkring rabatt om en sådan ventil är installerad.

- Det här är riktigt bra för norska husägare. Den nya vattenvärmaren sparar också pengar på elkostnader och vattenläckningssystemet minskar bostadsförsäkringen, säger Wang.

ADVERT

Mest populära