All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Hot färgläggning - så enkelt är det

Färgklipp är i vinden och den enkla måltekniken kan användas på stora och små föremål i inredningen. Arkitekt, inredningsarkitekt och bloggare Manuela Hardy, alias fru Hardy, är bland dem som har hängt på trenden.

- Klassificering kan tillämpas på en bilddelning, en hel vägg, fält på en vägg eller ram. Till exempel kan flera ramar i olika färger bortom en vägg vara väldigt snygga, Hardy-tips.

Andra förslag är lådor med varje lådor av olika färger eller halvmätare mellan kökets övre och nedre sida.

Hur man gör det

Måla i två olika färger, en mixskål och en borste är allt du behöver. Börja med en färg, och försök på några och några av de andra. Hur mycket du lägger till beror på storleken på ditt område. För att uppnå en konsekvent färggradering kan du betala för att mäta mängden färg du har, så du lägger till så mycket varje gång.

Exempel 1: Canvas på väggen

Manuela Hardy har här, i samarbete med NIB - Norska Inredning Blogger, målade en duk som fungerar som ett konstverk på väggen. Eftersom det inte fanns något behov av så mycket färg, var ett färgprov från Flügger tillräckligt. Valet föll på en ny rosa färg!

Hon började på grund av hela ytan av den rosa huvud färg först, för att se till att färgen bör omfatta fullständigt och därefter tillsattes lite i taget vit färg för varje ny rad.

- Du kan använda maskeringsband för att få skarpare övergångar, men det tar längre tid, säger Hardy.

EXEMPEL 2 Glas köksbänk

Invändig Ase Imset välja en omvänd process i sin arbetsbänk exempel där den adderas lite i taget variation i en vit färg. Här är det målat på en glasplatta som monterades på väggen, men det är också möjligt att måla direkt på väggen.

Även i detta exempel är det målat med fri hand och, som en extra effekt, har Imset valt att måla i vågmönster.

ADVERT

Mest populära