All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Bostadsägarnas bibliotek

Som hyresvärd, bör du vara expert på en hel rad saker: klimat, underhåll, röta problem, energieffektivitet, och ett antal andra ämnen. Allt detta är ett problem som de flesta husägare kommer att träffas och måste hantera tidigare eller senare.

Och för att hjälpa dig att hitta ett sätt i naturen, har utgivaren släppt ett antal böcker. Vissa är bra, andra är mindre bra. Vi i villaen har tittat på flera av dem, och rekommenderar här fem böcker som vi tror förtjänar sin plats i husägarnas bostadsbibliotek.

Allt om huset - CappelenDamm

Allt om huset är ett användbart referensverktyg för de flesta hem. I denna bok samlar författarna information om de viktigaste ämnena som husägare möter när de ska renovera eller bibehålla hus. Boken börjar med att ta hand om huset utanför, från grund till tak, och går sedan genom huset inuti, med särskild inriktning på problemområdena våtrum och kök. Här hittar du råd om allt från måleri och tapeter till elsäkerhet och uppvärmning. Boken illustreras av illustrationer och förklarande ritningar.

382 sidor illustrerade. Pris: 399, -

Läs också:

Jul med nostalgiska juldekorationer

Julstämning kan komma snabbt med enkla men effektiva verktyg.

Köparens bok - SINTEF Byggforskning

Om du planerar att byta bostad eller köpa en stuga, ska du köpa Köparens bok från SINTEF Byggforskning. Boken lägger fokus precis där SINTEF vet att norska hem kan ha svagheter och fokuserar på de områden du att bostadsköpare bör vara särskilt medveten om när du tittar på. Här kan du ta hand om allt från renlighet och praktiska förhållanden till dränering och elinstallationer. Dessutom kommer du att hitta köpregler från konsumentrådet.

180 sidor illustrerad. Pris: 390, -

Se också:

Fem stora parti buketter

Stora buketter och blomsterarrangemang är en del av partiet tabellen. Använd möjligheten att leka kreativt med blommorna.

Den stora kabinen boken - Aschehoug

Som Den stora terrassen boken är Den stora kabinen boken en illustrerad bok för njutningen och användning. Boken är indelad i tre: planeringen, så du går framåt och det goda livet på terrassen. Här kan du få råd om allt från hur man lägger till ett terrasserat golv och byggar utomhuskök för val av växter och belysning. Och om lågsäsongen är över det här året finns det inget iväg för att börja planera nästa års terrassprojekt nu. Boken ger dig en mängd idéer och råd.

192 sidor illustrerade. Pris: 379, -

Den stora terrassen boken - Aschehoug

Den stora kabinen boken är en magnifik bok inspiration och nytta. Boken är rikligt illustrerad med vackra bilder av stugor både till bergen och kusten.Men lika viktig är den praktiska informationen. Genom åtta kapitel får du tips om allt från plats och utnyttjande av mark till praktiska saker som vatten, vatten och energi i kabinen. Boken har också ett eget kapitel om stuga jus, vilket inkluderar arv, närliggande förhållanden och regler för byggnadsfrågor.

142 sidor som illustreras. Pris: 349, -

Bra inomhusklimat - CappelenDamm

Inomhusklimat är ett omfattande och komplext tema som passar allt från byggprocessen och klimatförhållandena till korrekt ventilation, renovering och rengöring. Med boken Bra inomhusklimat har Kjell Aas gjort en handbok för hemmet. Den ger en grundlig introduktion till ämnet inomhusklimat, men det kan också användas som en referensbok när du behöver veta mer om specifika teman, allt från renovering av barnrum till mögel energi. Boken är full av praktiska råd om hur man förbättrar ditt hemhus klimatklimat.

304 sidor. Pris: 299, -

Läs också:

Gå till bra kokkärl och pannor

Bra kokkärl och pannor kan vara nödvändiga för matlagning. Här ger huvudkocken Geir Skeie råd om vad man ska leta efter.

ADVERT

Mest populära