All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Höstkiss

Iben Qvist och Elisabeth Devold har gjort boken Family Life, en inspirationsbok för familjer. Här hittar du mysiga aktiviteter för både unga och gamla.

Höstljus Höst är tidsljus och små lampor dekorerar både inifrån och ut. Istället för att köpa lyktor i inredningsbutikerna, kan du och dina barn göra dem ihop med tomma glasögon och lådor.

- Rengör syltglaset och lim vävnadspapper utanför glaset så att hela glaset är täckt. Dekorera den med torkade löv i höstfärgerna. Du kan göra en enda upphängning med ståltråd. Tunn ett teleskop och lägg det ovanpå ljuset. Lägg det vid ytterdörren eller häng det på en gren när du väntar gäster, föreslår Qvist och Devold.

Du kan även skapa fler väderbeständiga lampor av tomma burkburkar.

- Tvätta några tomma burkburkar och ta bort papperet. Fyll lådan med vatten och placera den i frysen. Det tar en dag att göra det helt fruset. Med hammare och nagel träffade barnen mönstret eller bokstäverna på lådan. När de är färdiga smälter isen med varmt vatten från kranen. Sätt i ett teleskop och placera lyktor på ytterdörren som en trevlig välkomst.

Bladkrans Nu när träden har börjat skjuta löven, kan du använda några av de vackra höstlövarna för dekoration. Om bladen är fuktiga, torka dem genom att sprida dem över en tidning och placera dem nära en radiator eller ugn.

- Trä bladen på ståltråd enligt samma princip som pärlor på en sträng. Stora kransar kan hängas på ytterdörren och binda ett färgstarkt band i kransen. Små kransar kan hängas i fönster eller placeras på kanten av en hylla, föreslår författarna.

Självutformad lampskärm

Istället för att köpa nya lampor när du är trött på de gamla kan du fräscha upp dem med nya lampskärmar du själv designar - kanske med hjälp av barnen.

- En gammal lampa återupplivas om du gör en lång veckad pappersskärm, som dina barn har målat med akvarell (akvarell) innan de viks. Skär en hålrad med en hålmaskin på toppen och dra ett smalt silkesband och binda en slinga. Du kan också använda en vila av en bra tapeter.

För mer idéer till aktiviteter som du kan hitta tillsammans med barnen, se boken Family Life.

ADVERT

Mest populära