All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Home Office som försvinner i ett grepp

Litet utrymme är ett klassiskt problem för många husägare. Lösningarna på problematiska är lika många och olika som det är lägenheter och hus. Mycket handlar om att kombinera flera funktioner på ett ställe.

Inredningsarkitekt MNIL och Timbermaster Peder Olimb har gjort en lösning på det raka taket i sitt äldre trähus i Oslo.

- Jag byggde hela det gamla taket för att inkludera ett sovrum hela vägen, säger Olimb till Bonytt. nr. Det var först isolerat, sedan täckt med tallrikar och utrustade med nya fönster och dörrar.

Hemmakontor och skåp

Och i detta sammanhang visade tanken på att använda en lång vägg i sovrummet på ett kombinerat hemmakontor och ett tydligt skåp på honom.

- Jag har erfarenhet av att sådana långdistanssalar är snoddarna för att bli bra. Inte minst för att de övre våningarna i gamla hus ofta har många mager vinklar. Sådana områden är inte heller tillgängliga för snickare.

CULT OFFICE AT THE LOFTET: Här ser du hur hemmaplanen är skräddarsydd med hyllor och flexibla arbetsstationer. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

STÄNGD SIDA: Arbetsplattan är utformad för att stänga av när skåpdörrarna är stängda. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

PATTERN DESIGN: Notera de smala extra hyllorna monterade på skåpets bakre vägg. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Home Office försvinna

Inbyggd upp stuga på grekisk ö

Den anpassade hemmakontor under sluttande taket är kanske den mest oppsikstvekkende inredningen i sovrummet. Den har plats för alla nödvändigheter och har en bordsskiva som glider rakt ner så att luckorna på framsidan kan stängas. När de är kvar, försvinner hela kontoret och blir en diskret del av vitväggen.

Utrymmet i övrigt används också maximalt. I skåpen hela vägen längs den långa väggen finns det extra hyllor på baksidan av skåpen. Dessa är öronmärkta för kläder som inte används ofta.

Välskött

RUMET ATT REMOVAS: När dörrarna till hemmakontoret är stängda, "försvinner arbetsplatsen" i diskret skåpväggen. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

Sängen har också Peder Olim-laget själv. Huvudgaveln är gjord av en exakt snidad del av ett parkettgolv från ett tidigare loftrum. Den klädes sedan med en extra hållbar textil från Ikea. På båda sidor av sängen finns ett sängbord från USM Haller.

fantastiska lösningar till Kragerø hut

- Denna underbara modulsystem i stål har funnits på marknaden i flera år, och jag uppskattar mycket, bland annat funktioner dessa rack möbler erbjudanden, kommenterar designer.

Mycket åter

Peder Olimb skulle i möjligaste mån basera renovering av vinden på återanvändning,

Återvinning är BÄST: Bed staket även gjort av fabrikat användning av material.Den är ritad med ett kraftfullt Ikea-tyg. Foto: Foto: Nils Petter Dale

KUL, tidlös design: The bed flankeras av två vita USM Haller tabeller. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

- Stora delar av inredningen består därför av använda material, säger han.

STUMTRE IN POTTE: Här tittar vi på resten av taket. Det innehåller ett vardagsrum. Peder Olimb har gjort vad han kallar ett dumt träd av en liten björk som stod på tomten. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Morten Krogvolds rekommendation i Berlin

- Till exempel stjälkar golv av tall från en monter. Kneveggene i vinden i planka från de gamla vinden golv i huset och utformningen av rummet görs av panelen i en stuga som han har renoverat.

Se mer:

båthus du aldrig sett förut

Nu kommer de svala ministugor

Glasdörrar gör allt för kabinen vid havet

Hela familjen bor utmärkt i kabinen på 11 kvm <999 >

ADVERT

Mest populära