All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hemmakontor på kontoret

Sedan 1973 har Interface varit en viktig aktör inom design och produktion av mattor. Nu har företaget lanserat en matsamling för kontor och offentliga miljöer. De vill att vi ska ha en hemtrevlig atmosfär på kontoret. Därför har de fått inspiration från hemmet med mönster och tyger som väcker minnen från det förflutna. En trend som de tror blir alltmer populär i europeiska jobb.

Trives at work

- Framtidens arbetsområden kommer att vara platser där människor vill vara, med miljöer som gör att personalen känner sig bekväm och välskött. Vi tycker att vår nya samling "World Woven" återspeglar detta, säger Helmich Jousma, gruppledare för Concept Design in Interface.

De nya mattplattorna är gjorda av 100 procent återvunnen nylon.

Inspirerad

Den nya mattan samlingen från Interface är inspirerad av både klassiska tyger och texturer som tweed och handvävda.

Han säger att de har samlat in British Design David Oakey från David Oakey Design för att designa matsamlingen.

Den brittiska designern säger att samlingen är inspirerad av både klassiska tyger och texturer som tweed och handvävda - men även populära modeller som hundhundmönster och scotchmarks - minnen från sin egen barndom i Storbritannien.

I ett pressmeddelande säger företaget att samlingen präglas av det komplexa, handgjorda och ofullkomliga uttrycket som de tror är alltmer eftersökta av inredningsarkitekter, även för offentliga miljöer. Mattorna är gjorda av 100 procent återvunnen nylon, i fabriker som till stor del drivs av förnybar energi.

ADVERT

Mest populära