All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hemma vid "Everytime We Meet"

Rammen kring den goda atmosfären är Vestre Kjernes Gård, vid Vansjø i Våler. Det ägs och drivs av Berit och Per A. Kjærnes, som kurs och konferenscenter. Gården har varit värd för programmet under tre årstider och den vaksamma tittaren har kanske märkt att konstnärerna inte är nya varje säsong, men huset har också ändrats från säsong till säsong.

Vi besökte gården strax innan Berit och Per skulle få produktionsteam och artister, och sedan var nya gardiner på plats i vardagsrum och sovrum. Sängarna var färdiga som de tillhörde och borde när gäster anländer till gårdarna. I alla rum fanns tysta fina färger, en mysig och hemtrevlig atmosfär. Men det skulle inte alltid ha varit.

Från brunt till vitt

Alla vardagsrum hade vita väggar och inga gäster kommenterade färgerna.

- Huvudbyggnaden är från 1939 och förblev oförändrad fram till 2002 när vi började här. Det var mörkt och ledsen, med brunt tapeter och mörka väggar, men moderna efter dagens stil, sade Per.

Huset var isolerat och fick en ny panel i samma stil som den gamla. När det kom till färg gjorde de den korta processen:

- Vi målade alla rum helt ljusa. Lika i varje rum. Detsamma gjorde vi med sovrummen, bara en liten skugga karess. Ljusa neutrala färger överallt. Vi kunde inte tillbringa mycket tid på färger, vi ville ha gjort det, säger han.

Då blev det färg

Elegant och harmonisk ram för det goda samtalet. Väggarna är målade i en dämpad blågråton. Och

Det fungerade bra under många år. Men 2012, Marianne Stensrud, ansvarig för scenografi i Everytime vi mötte, försökte måla för att få lite miljö. Berit och Per sa ja, och tog hela huset också. Sovrummen var målade i olika gröna nyanser och vardagsrummet blev gråblå efter Mariannes instruktioner.

-Vi trodde att rummen var lite mörka, det var en stor övergång från den vita, medger värdarna.

Men nu tror de att färgerna gav rummen en stor boost, och hänvisar till det som en värdeökning för både huset och besökarna.

Människor gillar färgerna

Lun och mysig atmosfär i matsalen med broderade lingardiner från Harlequin / Tapethuset.

Färgkoderna är lättillgängliga i kontorslådan, för varje gång det finns gäster på gården finns det en fråga om färg.

- Det överraskade oss, så länge det var ljust, fanns aldrig en fråga om färg. Har inte riktigt kommenterat något, var försiktig - varken bra eller dåligt, säger Per noggrant.

Gardinerna blev pricken över i-ett. Vid säsongen fanns nya gardiner i alla rum.

- Nu känner vi att hela är på plats. Det fanns gardiner här förut, men de nya tar upp färgerna i rummen och lyfter det övergripande intrycket, säger en glad värd.

Paret som tidigare tyckte att den ljusa och neutrala var en effektiv och okomplicerad lösning idag är mycket tydligt att färger och gardiner är viktiga för att skapa ett rum med en bra atmosfär. Vestre Kjærnes konferenscenter ligger i vackra omgivningar och marknadsförs som platsen för det "bra samtalet".

Vi känner nu att inredningen också bidrar till det. Färgerna inuti är inte noga men lugna och harmoniska. Människor trivs och trivs. Det är sant att ingenting är bra förrän allt är bra, och det är vad det betyder, avslutar Berit och Per Kjærnes.

Gästrum med gardiner från Ashley Wilde / Tapethuset.

ADVERT

Mest populära