All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Semester fella som kan kosta dig dyrt

Det finns ingen trevlig upplevelse som kommer hem från semestern för att finna att en obehörig person har brutit sig in i ditt hem.

Även om du inte helt kan säkra inbrott, finns det många försiktighetsåtgärder du kan vidta för att göra det lite svårare för tjuven.

En av åtgärderna är att se till att brevlådan inte är fylld. Med reklam och post som slår ut ur en full brevlåda, gör det helt klart att här har det inte funnits några personer hemma ett tag.

ÖVERSIKT: Vi pristest larmföretag

Inte bara för att avbryta

Ett sätt att lösa problemet är att betala posten för att hålla ditt mail under semesterperioden. Detta kostar från 105 kronor i åtta dagar, och du kommer att få allt mail du skulle ha fått under din semester. Oadresserad annonsering måste kasseras.

Porto priser
Varaktighet t / o m. Pris inkl. Momsbeställning på varan. com Priset inkluderar moms order på papper / telefon
8 dagar 105 130
15 dagar 135 160
1 mo 165 190
2 månader 215 240
3 månader 265 290

Men lösningen är inte perfekt. En av DinSides journalister betalade Postens lagringslösning men fann fortfarande att hennes brevlåda var full av båda annonserna och adresserade brev när hon kom hem från semester.

- Det är svårt att säga hur det hände, men om hon har fått bara en del av deras rekord under denna period kommer det förmodligen förmodligen vara ett mänskligt misstag, sade informationschefen Jørn Michalsen av Posten Norge.

DinSide: Har du många klagomål om att posten ska skickas, även om den beställs?

- Vissa klagomål är givetvis, säger Michalsen till DinSide. Enligt honom är posthanteringssystemet mer populärt än någonsin, och de stora semesterperioderna är inte förvånande, eftersom de flesta väljer att skjuta upp postleveransen.

Jørn Michalsen Posten Foto: Birger Morken / Posten mer

Ring och klaga

Om du får e-post som skulle ha hållits för dig, bör du ringa Postens kundtjänst telefon och klaga.

- Du som kund bör kontakta vår kundtjänst så att du kan få vad du betalat ", säger Michalsen.

Postens kundservice kan nås på telefon: 810 00 710 (+ 47 21316250 från utlandet).

DinSide: Måste du bevisa att du har fått mail under retentionstiden?

- Jag kan inte säga det säkert men jag tror att det är dags att säga att du har mail när du kontaktar kundtjänst.

se lista: Här är de tjuvar favoriter

Kunde inte göra dig helt

Men medan Posten gör sitt jobb, kan du fortfarande få fyllt upp din brevlåda.

Anledningen är att Posten inte är den enda som distribuerar reklam, och du kan aldrig veta vilka oberoende distributörer som sitter i din brevlåda.

Därför är det omöjligt att garantera hundra procent mot brevlådan blir full medan du är borta, men det bör bidra på väg att sticka upp en liten lapp som du inte vill ha oadresserad reklam.

Kristin Paus, Post Bank Foto: Post Bank Visa mer

ingen försäkring problem

Den stora frågan är vad som händer om brevlådan är full, och tjuven använder möjligheten medan du är på semester, för att plundra ditt hem. Håller din hemförsäkring någon värdeskapning när den är så öppen att du inte har varit hemma i flera dagar?

- Jag har aldrig varit borta från någon som har problem med försäkringen eftersom brevlådan har varit full, försäkrar informationschef Kristin Paus i Postbanken.

Påven säger att det viktigaste är att se till att alla fönster och dörrar är stängda och låsta.

- i försäkringslagen, finns det ett stycke som går på bedömningen av grov oaktsamhet, att alla försäkringsbolag relatera till, men full brevlåda kommer inte definieras som det, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Vet du verkligen vad försäkringen täcker?

Men du bör komma ihåg

Bjarne Aani Rysstad, Gjensidige mer

Ändå Paus rekommenderar att du gör en tid hos din granne eller be Posten ta hand om din post när du är på semester.

- Det är dock en bra regel att se till att brevlådan töms, för det är aldrig kul att ha inbrott, även om du kommer tillbaka på försäkring, säger hon.

Informationsrådgivare Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige håller med om.

- Det kommer inte att bryta mot några säkerhetsbestämmelser, och du får full ersättning även om brevlådan är full. Men vi rekommenderar starkt att du inte låter brevlådan fylla, stoppa posten eller få grannen att ta den in, säger Rysstad.

LÄS EVEN: Mycket Nyckelförsäkring

ADVERT

Mest populära