All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hobot - 168

I korthet:

+ Fun . Det är en robot.

- mycket väsen växel

- Inkonsekventa resultat

Förväntningarna var höga för tvätt robot Hobot, suga fast i fönstret och tydligen göra jobbet själv.

Men det var också frustration över den utrustning som följde med. Roboten sitter fast i en säkerhetslinje som ska fästas på väggen.

- Linne måste ändå göras tillräckligt länge så att roboten kan täcka hela fönstret, så om man överhuvudtaget får fast linje kommer ofta att falla långt, säger en testare.

Dessutom ingen av testare roboten att fungera utan laddaren i

-. Men linjen var lång så det var inte ett stort problem, säger en testare.

Alla var överens om att designen var cool och att det var frestat att testa roboten. Men resultatet var en stor oenighet.

- Det var minst lika rent som vanligt tvätt, särskilt med användning av lite tvättmedel i spetsen. Men inte mycket bra resultat på en stor spegel, säger ett test.

Det var inte allt överens.

- Det kommer inte vara nära rent. Försökte stänk på ett litet fönster, men sedan glömde det bara och gjorde ränder och fläckar. Hopplös i praktiken, en annan tanke.

Experttest Hans Erik Hauge tycker att roboten fungerar perfekt på fönster som tvättas mycket ofta, men gör inte samma användning av mycket smutsigt glas.

Resultat

Mer roligt än effektiv, tror experten. En tester trodde det var minst lika bra som vanligt tvätt, speciellt när man använde också ett litet diskmedel. Den andra testeren trodde att den inte var nära ren efter användning: - Försökte strö på ett lite fönster tvätt, men då klättrade det bara utåt och gjorde ränder och fläckar. Hopplös i praktiken.

Användarvänlighet

Experten anser att det tar längre tid att förbereda än att tvätta. Andra tester tycker att det är lättare att använda än de anvisade instruktionerna. - Fick inte riktigt ut om du behövde vara ansluten eller inte. Det gav fyra alternativa anvisningar för tvätt; fungerade bra om jag valde "opopver mode" och tog hela fönstret till en jafs, säger en tester. Det enda jag svarade på var att det i många fall är omöjligt att fixa säkerhetslinjen någonstans, säger en annan. Minus för mycket höga ljudnivåer och att det fungerar väldigt långsamt.

Design

Förvånansvärt stort och tungt, och imponerande hur det suger och fungerar över fönstret. Det är funktionellt och gör jobbet, men det går inte till kanterna.

ADVERT

Mest populära