All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hobby tips för påskägg

Enligt informationskontor av ägg och vitt kött, norrmän äter dubbelt så många ägg i påskveckan än vanligt.

Men ägg är också mycket populära som dekorationer för påskafton.

Påsk är inte bara en kristen semester utan också en fest av hobbies. Tillsammans med designer och bloggare Sofia Brolin visar Casco hur man gör egna påskägg.

Man taggar vad du haver

inte har knappar eller garn, kan du hitta något annat att dekorera ägg med.

Personliga dekorationer och dekorativa dekorationer kan göras i fönster, eller vara vackra bordsdekorationer för påskvällen.

- Hembakade påskägg kan alla skapas, och du kan hitta allt material hemma. Om du inte har knappar eller garn, kan du använda pasta till exempel. Och varför inte baka något med ägg, som kan lämnas i ugnen medan putte, säger Lena Eliasson, produktchef på Casco.

Casco hotmelt är mycket väl lämpad för att binda samman olika material såsom plast, metall, trä, textilier, keramik, kartong och filt. Det torkar snabbt och används med limpistol.

- Jag rekommenderar verkligen att använda en limpistol med smältlim, eftersom den torkar mycket snabbt och är lätt att använda. Ett tips som gör det lättare att applicera dekorationer är att använda ett äggglas när du dekorerar ägget. Detta förhindrar att ägget rullar runt och att andra saker blir fångade, säger designer och bloggare Sofia Brolin.

Hur man gör det

Applicera limet på ägget och fäst sedan på garnet.

Rensa alla ägg först genom att blåsa dem tomma.

Punch ett hål i varje ände med en pinne och gör sedan hålen tillräckligt stora för att hämta innehållet. Variera gärna mellan olika typer av ägg, till exempel frokostegg något större och ljusbruna ägg lämplig som utgångspunkt om du letar efter en vintage eller rustikt utseende.

Som dekorationsmaterial kan man använda knappar, garn, pasta, pärlor, gamla smycken, blommor och blad av krukväxter, tårta pieces, muffins former, plast korkar, lock och mer.

För att göra garnägg, börja på toppen och fäst garnet med lite lim. Applicera limet på ägget och fäst sedan på garnet. Eftersom smältgelen torkar mycket snabbt, ska du inte ta mer än en tråd i taget.

När du klistrar in knappar, pärlor eller andra detaljer, se till att ha limmet direkt på detaljerna innan du ansluter dem på ägget. Arbeta med en detalj i taget eftersom limet torkar snabbt.

För att hänga äggen i riset kan du tråda en tråd genom en knapp som du sedan klistrar fast på toppen av ägget.

Om du inte vill använda knapparna kan du fästa kabeln runt en trasig tandpetare som du såg honom i ett av hålen i ägget.

ADVERT

Mest populära