All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Hitachi först med ultratunna LCD

Foto: Hitachi. Den nya ultratunna LCD-serien är utrustad med Hitachi senaste IPS / LCD-teknik. Detta ger utmärkt kontrast och naturliga färger.

Hitachi lanserar redan på våren en nyutvecklad ultralyn LCD-serie med helt nya lösningar, från insidan till utsidan. Resultatet har blivit en skärm som bara är 35 millimeter tjock och väger 10, 9 kilo. Först ut denna fjäder är en HD upplöst skärm på 32 inches, UT32MH70, som därefter följs av en skärm på 37 inches, UT37MX70 och en 42 tums UT42MX70, båda med full HD-upplösning.

Hitachi ställer nu en ny standard för platta skärmar och går från platt till ultra tunn med den nya LCD-serien. Företaget kan därmed erbjuda kunderna en lösning som passar ännu bättre till hemmet alltmer öppen planlösning, om skärmen hängde på en vägg eller placeras på ett golvstativ. Den nya displayen har också ett lackerat bakstycke, vilket gör det till en fin möbel trots att den ligger mitt i rummet.

- Det är en riktigt spännande lansering vi står inför, när den nya ultratunna serien lanserades i Norden, säger Jacob Teodorsson, produktchef för Hitachi Norden. Tack vare sin låga vikt kan vi därför erbjuda ett jämnare smalare väggmontering, vilket innebär att skärmen nästan kan uppfattas som en del av väggen.

Den nya ultratunna LCD-serien är utrustad med Hitachi senaste IPS / LCD-teknik. Detta ger utmärkt kontrast och naturliga färger.

Hur är det möjligt Hitachis ingenjörer och designers har delvis tagit fram en helt ny, mycket smal bakgrundsbelysning och en ny kraftenhet. En ny baksida, som ger effektivare ventilation och kylning, hjälper också till att spara några inches i djupet. Totalt är resultatet en skärm som är 66 procent tunnare än en tidigare platt-TV.

- Vår nya ultratunna LCD-serie används med en extern digital låda som ger kunderna ett mer flexibelt utbud av utrustning, säger Jacob Teodorsson. Med en extern digital lådan är montering också bättre eftersom det bara krävs två kablar, en för ström och en HDMI-kabel för bild och ljud.

- I dag finns det många alternativ för kunderna, till exempel HD-lådor eller olika kabel- och satellitlösningar etc. Vidare står vi inför en förändring av generationen med dagens digitala lådor, säger Jacob Teodorsson. Med den nya ultra-tunna LCD-serien låser vi inte kunderna in i gammal teknik.

kommer hösten se Hitachi med en separat digitalbox direkt anpassad till sin 35 mm LCD-serien, för dem som vill en sådan lösning. På sikt hoppas Jacob Teodorsson att företaget kommer att kunna erbjuda ett trådlöst alternativ till vad de har i Japan idag.

Det vägledande försäljningspriset på den norska marknaden har ännu inte fastställts.

ADVERT

Mest populära