All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Högaktuell förnyelse av tid

- Här är hög trafik kors och tvärs, och vi ville ha en lättare och mer moderna uttryck. I huvudsak utgör färg och nya golv de största förändringarna. Med moderna färger är både arbets- och torkningsprocessen snabbare än tidigare, så du behöver inte avsätta så mycket tid som tidigare, säger Mette Dahl vid färgtillverkaren Nordsjö.

Driftsteg på en helg!

Trappan var helt förnyad och verkar nu som ljus och inbjudande.

Trappan hade gammal linoleum, som avlägsnades. Sedan steg finslipat och eftersom torktiden för färgen är så kort, var det appliceras två lager golvfärg på en dag - varje steg en dag och den andra nästa. Trappan har totalt tre färger: två gråfärger utöver vitt, vilket skapar livet samtidigt som trappan karakteriseras.

Bra idéer

Taket appliceras på vitpigmenterad panelbeläggning, vilket ger en ljus utseende medan trädstrukturen behålls. Dessutom sänktes det fem centimeter för att rymma downlight. Familjen ville ha vanliga väggar, så väggarna fick plattor tejpade med en förgrunds mjuk trasa. Det applicerades igen en speciell vit och matt färg som speglar ljuset mer än väggmålningarna brukar göra, vilket ökar känslan av utrymme.

Inbyggda skåp var tvungna att vända om skjutdörren. Gamla svartvita bilder, från lokalsamhället, monterades på en träplank som färgades. På så sätt är de lämpligare, liksom att vara ett dekorativt element i korridoren.

Golv

Gyllene laminatgolv måste vara för modernt gråfärgat laminat för träliknande förvirring. Det nya golvet lades i motsatt riktning av det gamla: i rummets längdriktning, vilket ger en förstorande och förlängande effekt. I området vid ytterdörren, där du går rakt in i något väder, finns det ett vinylgolv som tålar både snö och smuts. Golven matchar färgerna och gör övergången smidig.

Färgerna är anslutna

Ingångsdörren har samma färg som trappan och binder färgerna i rummet tillsammans.

- Grå och vit är krypfärgen. Dörrarna är målade i samma grå färg som trappan och hjälper till att binda färgerna i rummet tillsammans. Trots att vi var väldigt nöjda med resultatet missade vi ett färgutskrift. Jag tog bokstavligen borsten i egen hand och gjorde bilderna över byråan - de gjorde tricket! avslutar Mette.

ADVERT

Mest populära