All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Högt pris för torr matlagning

På Twitter informerar idag driftcentralen av Oslo polisen att torr kokt panna / försumlig brand vanligtvis belagt med böter på 6 000.

Torktumlare är inte bara kedjor som har kokt torrt men gäller till exempel glömda pizzor i ugnen.

Ingen av delarna är särskilt artiga och kan leda till utveckling av giftiga gaser och rök. I värsta fall kan livet gå förlorat.

Läs också: Brand faror du behöver för att se upp för

- Ät i stan

Operations Sven Martin Ege på Oslo polisen berättade DinSide punkten av en nödsituation är i första hand att rädda liv.

- Men om någon visar sig vara oaktsam, så är det en reaktion på försumlighet, säger Ege.

Om du följer polisen eller brandkåren på Twitter, oavsett om det är i Oslo, Bergen, Stavanger eller någon annan stad, så kommer du att se att torkkällor lämnar igen. Den tweet-oslopolitiet som serveras idag är tänkt att vara en liten revolver.

Polisen kan indikera att en panna / försumbar eld, vanligtvis straffas med en deposition på kr 6 000, -.

- Incident (@oslopolitiops) September 16, 2013

- Det handlar om vår önskan att människor blir mer medvetna om att de steker en pizza eller laga ett ägg när de kommer hem från en utekväll. Då är det bättre att köpa lite färdig mat på väg hem, säger Ege.

OBS: Askan kan vara brandfarligt i flera dagar

Djur tillsyn

Som sagt koka torka något okänt fenomen för brand- och räddningsorgan. I Oslo har 194 torra kök registrerats hittills i år.

Om man antar att alla straffas talar det om 1,000 dollar i statsskuldväxeln. Eller några mycket dyra pizzor, som andra på Twitter har påpekat.

Men det är inte bara torr matlagning som kan straffa. Om du ringer ett falskt meddelande om brand kan du debiteras för avbokningen.

Denna spis är "talande" med spishällen

Mängden är inte fast och kan variera i storlek.

Vad kan du göra?

Förslaget till polisen är kanske det bästa. Köp maten färdigkokt på väg hem, då är du säker. Men om du behöver göra maten hemma, är det lämpligt att ha en spisspanna. Spishäll Photo:

Treotham. nej Visa mer Spisen håller koll på temperaturen på kokplattorna, vanligtvis med hjälp av en optisk värmesensor, och om det blir för varmt kommer det att koppla bort strömförsörjningen.

Kontrollera denna smarta spis

Från och med den 1 januari 2011 var det obligatoriskt med en spis i alla nya bostäder i Norge.

Dessutom är det nödvändigt att installera spisspis och överspänningsskydd på nya elinstallationer och i samband med rehabilitering av elverket i befintliga bostäder.

ADVERT

Mest populära