All egendom: trädgård, kök, inredning >> Nya Och Användbara

Hög skattesats - ingen skattehöjning

Hur du betalar hantverkare

Sop på uthyrning

Så mycket skatterättsliga hemvist kan ha

Har du fått det nya bostadsområdet värdering och tycker att det är för högt? Du är inte ensam.

- Vi har fått många telefoner från husägare som är chockade över att priset har gått så mycket upp. Vissa har fått så mycket som en vridning av ekvationsvärdet, säger Huseiernes Landsforbunds Dagförehavare, Dag Refling, att klicka. nr. Men hans grundläggande råd är att få glass i magen.

- Den ekvation du har fått nu är dock bara en uppskattning. Om man anser att klagomålet bör man vänta tills ekvationen kommer i april, eftersom det är den slutliga siffran

- Taxeringsvärdet som kommer som kommer i din deklaration i april, måste man ta på allvar, eftersom det är värdet av skattemyndigheterna vill På grundval av sina beräkningar för 2010 lägger chefen för skattebetalarnas förening, Gry Nilsen, till klicket. nr.

Inte skattehöjning

Kontrollera om förmögenhetsskatt

Även om du nu har högre taxeringsvärde på fastigheten, betyder inte att förmögenhetsskatten dina ökar eller om du överhuvudtaget ha rikedom.

För att komma i kapitalpositionen måste eget kapitalvärdet överstiga summan av skuld och avdrag.

Exempel:

Skuld: 1.500.000 miljoner

Botten Avdrag 700 000

värde bedömning måste överstiga 2,2 miljoner kronor om man skall få förmögenhetsställning.

Förmögenhetsskatten är totalt 1, 1 procent av skattepliktiga tillgångar.

De många rädslorna med ökat eget kapitalvärde på fastigheten är högre förmögenhetsskatter. Men de flesta kommer inte att få det eftersom avdrag i förmögenhetsskatt har ökat. Dessutom kommer många att ha så hög skuld att de inte hamnar i så kallad tillgångsposition (situationen där tillgångarna överstiger skuld och avdrag).

Rammer äldre

Men de som kanske kan öka mervärdesskatten är skuldfria husägare. I synnerhet kan detta vara en belastning för änkor, eftersom de ofta sitter i stora, äldre och skuldfria hem som tidigare har haft ett lågt ekvationsvärde.

- Många av dem har en liten pension, vilket innebär att en större ökning av förmögenhetsskatten kan vara en stor börda för dem. Tyvärr är det en börda där det inte finns något att göra med.

Variationer inom kommunen

Ett annat resultat av det nya ekvationsvärdet är att geografiska prisvariationer inom en kommun inte beaktas.

- Ett genomsnittligt kvadratmeterpris har beräknats för hela kommunen. Det betyder att någon kan ha blivit för högt bedömda värde eftersom deras hemvist är beläget i ett område där priset per kvadratmeter är lägre än genomsnittet, vilket kan innebära att skattevärdet är högre än 30 procent, vilket är den övre gränsen för skattevärdet, förklarar Refling.

- Skaffa en värdering

Om man anser att den beräknade ekvationen värderings självdeklaration är för hög, bör det enligt Nilsen Skattebetalerforeningen en värdering av en fastighet eller en tariff från en värderingsman.

- Eller du kan ange vad ditt eget hem köptes eller baserat på vilka liknande hem säljs för i närheten.

fritidsbostad

I det nya systemet kommer hem som de äger, men att du inte bor i, till exempel hyra, få tilldelas ett bedömt värde på 40 procent av marknadsvärdet.

Enligt Refling har detta påverkat många som använder tidigare privata hem som stuga.

- De klassiska hytter, som alltid har varit hytter, men kommer att behålla sin gamla skattevärde, han utvecklar och ger råd till dem som upplever det orimligt att få sin hytt beskattas som andra bostad att vädja till skattemyndigheterna.

Enligt informationsdirektör Lise Halvorsen direktoratet för skatter är fastighetens karaktär och egenskaper, inte vad fastigheten är faktiskt används är avgörande.

- Detta innebär att alla bostäder som används som semester i princip omfattas av de nya reglerna och kommer att få nya taxeringsvärdet. Ägare som tror på fastigheten är inte en bostadsfastighet, men en fritidsanläggning måste ange detta i avkastningen.

Läs också:

Gör skattevärde

Hur kommer nya bostäder skatt

Hur skatteåtgärd bostad

Färdigmat du kan säkert äta

ADVERT

Mest populära