All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hide plundringen av spackel

Strietapet har varit en norsk dekorativ favorit i flera år. Den här tapeten är både praktisk och prisvärd, men det kan vara mycket med den karakteristiska remsorstrukturen i varje rum. Om du vill ändra och remsan är bekväm på väggen behöver du inte riva ner något och börja om.

- Först parkera din vägg för att täcka hålen och strukturen. Detta måste göras flera gånger och du måste vara försiktig. Det enklaste är att ta ojämnheterna direkt. Om du litar på att ta bort en hel del ojämnheter med sander till slut, så att du skapar en överdriven mängd extra arbete för dig själv, säger Bjorg Owren Informationscentralen för färg och inredning (IFI).

Specials

När sparkjobbet är gjort är det tapetet som står för tur. Men först måste du applicera lim.

- Det är viktigt att använda mer lim än vad som behövs när en tapeter är gjord för att göra substratet så smidigt som möjligt. Det finns också limtyper i handeln som är särskilt omfattande, säger Owren.

Suger färg

Om du använder vanlig tapet kommer struktur från strietapetet verkar, men det finns flera produkter på marknaden som är av sådan kvalitet att de döljer gamla ojämnheter.

Både "Leco Deck", "Straight & Delete" och "Rinse on Roll" är bra alternativ.

- Om du vill måla över tapeten är det viktigt att använda en variant som är impregnerad. Den oimpregnerade tapeten suger väldigt mycket färg, säger Owren.

ADVERT

Mest populära