All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Dolde köket under trappan

Carina Bordewich har seglat mycket tidigare, och hon vet hur det är att leva på ett begränsat område där varje centimeter och varje hålighet måste utnyttjas fullt ut. När familjen var tvungen att bygga i källaren och förena lägenheten först och källare med en trappa, hon använder för att fungera kunskap om båtlivet.

- Trappan måste vara multifunktionell och jag vill ha en lösning som de förenade våningarna på ett naturligt sätt. I grund och botten var det bara ett hål i golvet. Sakerna borde ha dubbelt och helst trippelfunktion, säger Carina.

Lägenheten är ca 100 kvm, över två våningar. Med tre barn och två vuxna måste familjen tänka på mycket utrymme. På källarvåningen finns familjen matsal och kök. Vid första anblicken ser trappan ut som en svart vägg med tankeväckande remsor.

Kök i trappan

Men det är inte, kökets interiör är faktiskt integrerat i trappan.

- Vi har många skåp och lådutrymme, och det här påminner mig mycket om inredningen i en båt. Det finns många som bor i små townships, och denna princip borde ha tagits i småhem. Det fungerar helt enkelt som exempel, säger Carina.

FIT. Köksskåp är perfekt anpassade till trappan. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

PRAKTISK. Skärbrädet är fint införlivat i skåpets vägg. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

HÅLLBARHET. Djupa lådor i botten och skåp för matlagning. Materialen i scenen är svartpärlade ek, fotbollsnät och tråd. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Sätt dig i trapphuset väggen

Tänk resväska i badrummet

Uppför trappan, och de två flickorna är Amie Olea (7) och Frida Joko (2) glädjas när de krypa upp på det inbyggd original sits i trappan. Med kuddar och läder har de bekväma sittplatser och kan titta på barnprogram på en liten TV-skärm.

Carina körde idéer tillsammans med civilarkitekt Marco Schön på Skaara Architects när de byggde lägenheten.

- Allt var noggrant uppmätt och ritat. Modulerna själva var färdiga från Litauen, och trappan och funktionsväggen anpassades till lägenheten på plats. Vi var från början osäker på om ledstången var alltför stor, men det har verkligen funnit sin plats och fördel på väggen, förklarar hon Bonytt. nr.

Billig "Webblösning"

SITTKOMBINATION. Amie Olea och Frida Joko har världens bästa TV-rum integrerat i husets trappvägg. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen

RØFF TRAPP. Stegen är 80 centimeter breda. Fotbollsnätet har köpts från Titan Products i Drammen. Fotografiet är taget av Caroline Roka. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

På toppen av trappan sitter en svart / vit bild av hus man, Amadou. Den svarta trappan mot vita väggar ger också känslan av ett svartvitt fotografi, både urbana och grafiska.

Detta är samma kök

Massivt svartbenigt ekträd och svart fotbollsnät är fastsatt med ledningar på ena sidan istället för räcken.

- Nätet är en otroligt billig lösning, och det är också trevligt att lite Frida håller fast vid när hon går i trappan, säger Carina.

Se även

Gör så här när trappan knyter

Glider mellan golv

Hur man får industrisilke i köket

Bli inspirerad av våra bilder

ADVERT

Mest populära