All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Dolde garage under hus

Det finns många bra exempel på hem som utnyttjar naturen och nästan gör den till en del av inredningen. Många norska stugor är utformade och planerade exakt för bästa möjliga utsiktsutsikt och den råa eller vackra naturen utanför fönstren.

Vissa är byggda för att de smälter in med mijløet och minimerad sticker ut från landskapet runt, medan andra har fokuserat på stora fönster och glasytor som tillåter så mycket av utsidan som möjligt få vara en del av interiören.

Enligt design- och arkitekturområdet var Homedesign Nature också fokuserat när detta unika hus i Litauen byggdes.

ska vara som Noaks ark

Det fanns ett ungt par med ett barn som kom till arkitekterna Architectural Bureau G. Natkevicius & Partners med en önskan om ett unikt hem på landsbygden i Litauen. Drömmen var ett hus där både deras intresse för design och arkitektur blev sann och en önskan att bo i närheten av naturen.

- Familjen letade efter ett hem som skulle vara lite som Noahs ark, förklarar arkitekten Natkevicius till Arch Daily-webbplatsen.

- Med detta menade de att familjen, men dess möbler, saker och många djur, skulle samlas och leva.

UNIK: Smarta lösningar i familjehem i Litauen. Foto: PHOTO: R. Urbakavi¿ius

Det ultramoderna huset, som slutfördes 2006, är ganska öde precis utanför byn Utriai i norra delen av landet.

Arkitekten förklarar att klienten är en välkänd entreprenör inom jordbruksindustrin i landet, och att familjen själv är engagerad i uppfödning av höns och grisar. Närheten till naturen var en brinnande önskan när de skulle flytta ut ur stan och husets form var ett resultat av denna önskan att leva med naturen så nära som möjligt.

- Huset borde vara på en kulle längst upp i Minija-dalen, förklarar Natkevicius.

- Genom att bygga huset i en liten sluttning har du möjlighet att utnyttja lokalsamhället på bästa möjliga sätt. Här hade vi en vy i alla riktningar, och för oss blev det en punkt att få ett hem där det blev en del av huset och familjens liv.

Närhet till naturen

Det var inte bara utsikten och den plot som huset skulle ligga på, vilket skulle återspegla familjens förhållande till natur och miljö.

- Litauen är ett land där människor historiskt är knutna till naturen, förklarar arkitekten.

GLASSBOX: Från utsidan ser det här huset nästan lite rymdfarkost ut, mitt på en lantlig kulle i Litauen. Foto: Foto: R. Urbakavi¿ius

Foto: FOTO: R. Urbakavi¿ius

- Vi vill därför också att detta bör återspeglas i själva byggandet av huset, som vi tror att vi har uppnått med fasaden klädd i mörk trä.

Denna stuga är helt rå!

bara att man behöver

När det kom till inredningen i huset var familjens önskan är tydlig: De ville ha en rå och stram stil, och möbler och inredning som inte skulle konkurrera med naturen utanför, som var synlig från nästan alla hörn av bostaden genom de stora fönstren.

- Kvinnan i huset är mycket intresserad av konst och design, och särskilt möbeldesign, förklarar arkitekten.

- Önskar var möbler som skulle ha de funktioner som behövs, men för att undvika onödig dekoration och dekoration så mycket som möjligt.

Cement valdes som en av de väsentliga materialen för användning i det inre, som också försörjer insidan av kroppen en naken och tät stil.

- Fokus bör alltid vara mot fönstren och naturen bortom, förklarar Natkevicius.

PANORAMAUTSIKT: Det finns inget att klaga på när du sjunker in i soffan. Foto: Foto: R. Urbakavi¿ius

Minimalism: Inga onödiga möbler eller dekorationer tar glansdagar den spektakulära utsikten utanför fönstren. Foto: Foto: R. Urbakavi¿ius

- Genom att undvika hot spots i form av en massa färger och teksurer inne i bostad, att du att det faktiskt kommer till familj ville.

Se vad arkitekten gör med den gamla monter

En av de hetaste i det inre värld

I linje med den industriella stilen gjort sitt utseende i norska hem, även ha användning av betong i inre sammanhang session. Vissa kommer att ha golv i betong, andra väggar, medan andra håller det med ett matbord - eller till och med som en bänkskiva i köket.

De forskare argumenterar om betong är lämplig för användning som en bänkskiva. Inre konsult Tone Strand på Interiørtema säger att betongen är lika sårbar som en tallrik i köket att det kan undvikas.

- En betongbänk blir alltid utsatt för fukt och mat. Man kan förvänta sig att rekordet märker detta, förklarar Strand.

- Betong är särskilt sårbar för spill och en grov yta kan uppstå. Dessutom kan betong spricka, vilket kan vara svårt att reparera.

Betong repor enkelt och kan vara svårt att reparera om repor eller skador på plattorna. Det är viktigt att tänka på följande om du fortfarande insisterar på att dekorera med betong

DRA ÅT DESIGN: Betong ger interiören en grov och nakna uttryck. Foto: PHOTO: R. Urbakavi¿ius

1. Betong är ett poröst material och måste både slipas och impregneras för att bli tätt så att vätska och mattor inte kommer in.

Byggde en stuga på den grekiska ön

2. Epoxi tätar betongporerna och gör det mer motståndskraftigt mot spill.

lura dig betong-look

Om du älskar något ojämn och oavslutade utseende är att det finns få saker som är så effektiv som betong i det för att uppnå detta. Betong finns i nästan vilken färg och form som helst, med många olika ytbehandlingar. Läs mer på edorf. nej, stämning. nej och konkreta interiörer. nr.

Vill du ha en betongvägg hemma, men det är lite drastiskt att riva väggar och ringa en vägg? Vid concretewalls. com och betongvägg. nej, du kan köpa tapeter med realistiska tryck på betongväggar. Det gör det lite enklare - och billigare - att leka med uttrycket hemma i vardagsrummet.

Läs också:

Foto: Illustration: G.Natkevicius & Partners

Detta gjorde de: Token egenskap att anpassa sig till den omgivande landsbygden. Illustration: G. Natkevicius & Partners

ombord en kulle, sätta förlängnings topp

World 20 coolaste hotell

Hela huset är gjord av betong

Här är den nya sossenavnene

de gjorde så: Arktektene ville utsikten från husets andra våning bör vara i fokus för bostaden. Foto: Illustration: G. Natkevicius & Partners

ADVERT

Mest populära