All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hexagoner - den hetaste kakel format

Trodde du att en keramiska plattor måste vara kvadratiska eller rektangulära? Ta sedan en titt på närmaste kakelaffär. Nu är de sexkantiga plattorna seriöst norska badrum och kök.

Både hexagonala och oktogonala plattor har blivit mycket trendiga i badvärlden under senare tid. Och formaten ser verkligen ut! De sexkantiga plattorna ger en extra dimension till väggarna och golv, och till och med även färgade ytor ger mer livslängd.

Sexkanten är en fjord i sig, och även vita eller svarta och vita interiörer får en hiss med sexkantiga plattor. Men plattorna kommer i en ständigt växande flora av färger, mönster och mönster.

- Nu finns också träplattor med sexkantig form. Ett exempel är serien matière innehöll både i rektangulär form och som små hexagoner, säger Patrik Björklund, butikschefen i Höganäs i Oslo.

Stora och små format

Sexkantiga plattor i mosaikstorlek från Höganäs.

Mosaik är små plattor, monterade online till större enheter. Dessa är ädla att ställa upp och anpassa stiftelsens mål. Mosaik finns som rundor, kvadrater och stavar som kan användas över ytor eller som dekorativa fält.

Sexkanten är en klassisk form som kommer starkt på vägg- och golvplattorna. Och nu finns det också sexkantigt mosaik.

Sexkantigt trä

Naturlig träimitation i hexagonal form. MATIERE / Höganäs.

Låt golvet eller väggarna sticka ut med den sexkantiga formen och naturliga imitationer av naturmaterial samtidigt.

Du kan få ca 10 cm plattor med sex kanter och tre mönster. Mönstret är antingen längsgående eller tvärsnitt av ett träd med stående ringar. Ytan är halvpolerad där topparna är något kortare. Det ger ett exklusivt intryck och bra djup effekt.

Småformat marmorimitation

Den nya Hexagon Collection består av nio olika mönster - här på La Carrerra marmor.

Marmor är tillsammans med koppar ett av de hetaste materialen att ha på insidan av dagen. Marmor är ett klassiskt och exklusivt material som har varit populärt under långa perioder. Ett billigare alternativ än äkta Carrera marmor är marmorternas imitation i form av keramiska plattor.

Nu finns det också den populära hexagonala plattformen som en mosaik med marmor.

Svartvitt Vit

Svartvitt i grafisk stil, med Extro från Golvabia.

Ett all-white badrum kan ge ett kliniskt och coolt intryck. Genom att lägga plattorna i diagonalt mönster - eller till och med i rätt tid: använda sexkantiga plattor - kontrasterna blir mjuka, linjerna är mindre raka och rummet mer välkomnande och spännande. Med en annan form på plattorna kommer neutrala ytor också att öka.

Svarta och vita sexkantiga format passar väldigt bra in i den grafiska trenden och i retroinspirerade interiörer.

ADVERT

Mest populära