All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Här är din nästa vägg färg

vitt, grått och beige har under de senaste åren setts som de neutrala interiörfärger - de kraschar mot liten kostym mestadels och är i allmänhet ett säkert val.

De är fortfarande, men nu har vi nått en skillnad där vi placerar ännu fler färger i neutral kategori - en trend som syns både i tapeter och färg.

Blå är bekväm för kropp och själ och gör oss slappna av. Här är det tejpad med en av Borgs vårnyheter Walton New Look.

Färger på färg och tapeter

Väggmålad i 5877 Vågor från Butinox Interior.

Bland Borges senaste tapeter samlingar finns det blå, grön eller blågrön varianter i nästan alla tapeter.

- Blågrön är en färg, men å andra sidan är det nästan omöjligt att räkna som en färg längre. Det har blivit en ny neutral, säger produktchef Birgit Torkildsby.

Enligt Torkildsby är den blågröna trenden uppenbar i sin försäljningsstatistik.

- Blågrön har varit vaken en stund, men nu har det verkligen börjat röra. Vi ser tydligt våra bästsäljare listor, säger hon.

Jenny Bull-Gustavsen, kategoriansvarig för Butinox, har också noterat intresset för de dämpade färgtrenderna.

- med tonade nyanser, och i synnerhet de ljusa, tonade nyanser, har nu mer gjort ansträngningar för att måla rum med några fler färger, säger hon.

Färger som ger oss något

Dämpad blått är bland färgerna kan nu få låne målade paneler från Smart Panel.

Dagny Thurmann-Hoelseth bakom TheDailyD, har länge talat varmt om mer färg på väggarna, och ser fram emot det faktum att detta nu har tagit en mer kommersiell riktning.

- Vit, grå och beige ger oss inget. De blåa, blågröna och gröna färgerna ger mer utrymmekänsla och är bekväma för kropp och själ. De får oss att koppla av på ett helt annat sätt, säger hon.

Om du väljer de dämpade varianterna kommer du antagligen inte att tänka så mycket att det finns så mycket färg på väggarna, men du kommer fortfarande få en bättre upplevelse av rummet.

- Människor reagerar positivt på dessa färger. De ger en positiv glöd och en ny form av välbefinnande i rummet. Och samtidigt får de de andra färgerna att bli starkare, säger Thurmann-Hoelseth.

- Dessutom passar de alla andra färger. Du har inga begränsningar, och är minst lika fria som du skulle med en ljusgrå vägg, tänker hon.

Kind starta

För dem som är osäker på var du ska börja, har Bull Gustavsen följande råd:

- De ljusgrå blå och varma, ljusgröna toner är nog de färger som är minst skrämmande att börja med. Färger hjälper till att ge atmosfären till rummet, och vi borde inte vara rädda för att de ska användas.Genom att använda tonade, dämpade färger som en start, kommer du antagligen att se att du kunna tänka sig mörkare nyanser också, säger hon.

Thurmann-Hoelseth rekommenderar också att du flyttar lite utanför din komfortzon när du färguppsättning.

- Det är viktigt att välja något du känner dig bekväm med, men samtidigt är det klokt att ta risken och hoppa in med båda fötterna. De som går lite utanför komfortzonen när de kommer att lägga färg är de som slutar älska det! säger hon.

Beckers Moss är grön, men verkar neutral i rummet.

ADVERT

Mest populära