All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att se uteplatsen

Vi har kort sommar i vår del av världen, så vem kan skylla på oss för att njuta av varje sekund av denna säsong på utsidan av huset?

Det är kul att flytta vardagsrummet och matsalen ut på terrassen ett tag, men det kan vara bra med lite skydd från elementen.

Uteplatsen eller uteplatsen blir mer som ett vardagsrum om det helt eller delvis kan täckas av markis, sola eller ett stort paraply. Kylskugga är välkommen när solen är högst, men det är också trevligt att njuta av ett glas vin eller en bättre middag ute även när sommarregnet faller.

Dessutom kan möblerna på uteplatsen också kräva lite skydd mot sol och regn.

Du måste veta detta innan du köper parasoll, solsängar, markiser eller skärmar:

LUN EATING CLASS: Nedanför kan du äta varje lunch i sommar - ändå. Foto: PHOTO: Extremist / Expo Nova

Markiser

TERASSMARKIS: Klassiskt och praktiskt skydd av uteplatsen med terrassmarkörer. Foto: FOTO: Kjells markiser

Planer är ett mycket vanligt sätt att skydda terrassen och verandaen mot väder, sol och synlighet. Dessa finns i ett brett utbud av färger och mönster, och terrasser är ett bra alternativ till tak över terrassen.

Markisen ger dig också möjlighet att sitta ute även om vädret ska vara lite fuktigt.

- Om du vill njuta av solen utan avskärmning, kan markisen endast köras in - till skillnad från vad du kan göra med ett fast tak, förklarar marknadschef Frode Syvertsen vid Kjell markiser till Bonytt. nr.

Markisen har armar på taket och inte på sidan, vilket inte blockerar åtkomst eller utsikt.

- För hårda områden kan du fästa på teleskoptak, förklarar Syvertsen.

Parasoler

Parasoler har många fördelar för att skydda hela eller delar av uteplatsen från elementen. Först och främst är de tillgängliga i många prisklasser, och du kan hitta parasoll från några hundkappar till tusentals dollar - som i stor utsträckning gör samma jobb.

- Det stora med parasoll är att de är flexibla och flyttbara, förklarar Syvertsen.

I GRÖN: Parasolen från Droog garanteras att fräscha ut någon uteplats. Foto: PHOTO: Dry / Designdelicatessen. dk

- Du hittar parasoll i många former, rund, kvadratisk eller rektangulär, och storlekar, från så lite som drygt 2 kvadratmeter i diameter, upp till 9 kvadratmeter.

Design Parasol

- Vi är ganska tydliga att det är populärt med parasoll i några färska färger och coola mönster, förklarar Eva Kaas Ibsen på danska design- och inredningsbutiken Designdelicatessen.

- Vi säljer mycket av de färgglada parasollerna från La Chaise Longue, som jag tycker att många människor använder för att ge terrassen en liten ökning. Många har möbler i ganska neutrala färger, och då kan det vara roligt med en parasoll i exempelvis rosa, grön eller gul.

Ibsen hänvisar till ett annat populärt paraply som är mycket populärt hos kunderna i nätbutiken.

- Shady Lace from Droog är inte bara praktisk för att ge skydd mot stark sol i trädgården, men är ett fint komplement till själva trädgården. På grund av själva parasollens utformning får man intrycket att ljuset sparar genom bladen på ett träd när man sitter under den.

Skärm

En skärm fungerar som en slags extern rullningsrad. Därför kan du med en smart placerad skärm säkerställa ostörd terrykokos och skydd mot sluttande sol, vind och nyfikna ögon. Många terrassskärmar är luft- och lättgenomsläppliga, så du kan fortfarande njuta av känslan av naturen och trädgården inuti terrassen.

STORLEKTALAR: Parasoler finns i många storlekar och former. Dessa från Expo Nova kan hålla hela terrassen torr om det behövs. Foto: Foto: Expo Nova

Många skärmar är dessutom också praktiskt taget underhållsfri, och några av de mest kompakta tål stark vind innan det blir ett problem och man måste köra dem.

Hur man överlever din semester

Skärmfördelar:

1. Du kan titta samtidigt som du skyddas från utsidan

2. Reflekterar mycket av solvärmen.

3. Perfekt för vertikal avskärmning.

4. Mikroventilation lämnar luft genom.

Sunseil

Under de senaste åren har det blivit mer och mer populärt och använd solbad för att skydda uteplatsen från sol och regn.

Sunseil gör uteplatsen både varm och dessutom skyddad mot solen när den är på sitt mest slående mitt på dagen.

SKÄRM: På denna balkong är du varm och bekväm - och ingen kan titta på dig. Foto: PHOTO: Ikea

- Sunseil är ett bra alternativ till traditionella markiser eftersom de kan täcka större områden, förklarar Maria Eriksrud från Solseil. nej till bonytt nr.

Är din soffa här, det kan förstöras

- Soltak som finns i alla prisklasser, från så lite som några tusen lappar och helt upp till 100. 000 kronor klass, om du vill segla som rullar ut av sig själv när solen kommer eller in när vindbelastningen blir för stark.

I några av möbelkedjorna runt om i landet hittar du solsöm hela vägen ner till några hundslipsar för de enklaste modellerna.

TÄNK: Sunseil ska passas ihop och med cirka 30 procent droppe, annars kan det hända att vatten samlas i mitten och riskerar att duken spricker.

Den vanligaste varianten av solbad är den triangulära typen som fästs på väggen. Den har tre fästpunkter: två på väggen och en till terrassen eller ett annat fäste i trädgården.

- Solseil finns i många färger och kvaliteter, förklarar Eriksrud.

Svallar och narkotika: Markis eller tält, det finns många sätt att skydda dig i trädgården. Foto: Foto: Sveinung Bråthen, Ikea

- Enkelt täcker en liten balkong, den mycket stora och kraftfulla som kan täcka hela trädgården områden för både sol och regn.

Här köper du skydd för terrassen

 • ringfoss. com
 • solskyddsgrupp. com
 • paraplyer. com
 • stash.com
 • dicanorge. com
 • lyngorseil. com
 • Fisher segel. com
 • gran segel. com
 • North Sails. com
 • skal markiser. com
 • tundran. com
 • norsol. com

Sail Dukar morgon färger kommer att stanna ren längre, men det är också viktigt att komma ihåg att ljusa färgerna bleknar snabbt i solen - vilket är varför de flesta människor som köper segling välja ljusa färger.

När det gäller underhåll går, är det ofta bra att spraya duken ren med en trädgårdsslang.

Läs också:

Ett ökande antal skärmar hus med skärmar

Låt dig inspireras av de hundratals stora interiör bilder

För att sy din egen dropdown

Här är tecken på att ditt barn behöver glasögon

soltak: det finns många som tror soltak är en utmärkt lösning när uteplatsen ska screenas för sol och regn. Foto: Foto: Espen Grønli

ADVERT

Mest populära