All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

För att förstå de nya rymd begrepp

->

- För att det skall vara en homogen uppfattning om rummet som betraktas som P-ROM och S-ROM, har vi de riktlinjer som utarbetats för fare män placerade listor över rum. Dessa listor kommer att kompletteras med nya fall, säger VD för NTF, Arne M. Støbakk.

P-ROM står för första rummet

P-ROM är vad som anses vara ett rum för permanent vistelse. En samling primära rum (P-ROM) är den primära delen av byggnaden. P-ROM mäts på insidan av de primära delens inneslutande väggar.

Exempel på rum som kan betraktas som P-ROM: vardagsrum, sovrum, lekrum, hemmakontor, media, bibliotek, omklädningsrum, badrum, toalett, tvättstuga, ingång / veranda, kök och trappa och möblerade tiden mellan P ROM.

S- ROM står för sekundära rum

S-ROM är det återstående området, och i allmänhet odekorerade rums bås och garage. En samling sekundära rum (S-ROM) utgör den sekundära delen av byggnaden. Väggområdet mellan P-ROM och S-ROM tillhör S-ROM.

Exempel på rum som kan betraktas som S-ROM: garderober, skjul, omöblerad källare, omöblerad vinden, garderob, förråd, förråd, garage, pannrum, sopor rum, tekniska rum och korridoren och trappor mellan S-utrymme.

Använd Area (BRA) - BRA är bruttoområdet minus det utrymme som upptas av yttre väggar. Övergripande BRA = P-ROM + S-ROM.

En kompletterande lista över vilka rum betraktas som P-ROM och S-ROM finns på www. NTF. nej

Källa: Norges TakseringsForbunds Snabbguide

ADVERT

Mest populära