All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Godis gör ditt gamla socker till ett nytt

Suckulenter är växter som kan lagra vatten i löv eller stjälkar, vilket innebär att de kan tåla god torka.

Suckulenter kan leva och groda i många år och kräver bara regelbunden bevattning under växande månader. Under vintersäsongen hanterar saftiga mestadels mestadels.

  • Fyra örter med lång hållbarhet

Liksom alla andra växter kan suckulenten också börja hänga med huvudet, men det betyder inte att du ska kasta den. Efter dessa enkla steg kan din gamla saftiga planteras i en ny, spirande växt som du kan njuta av i flera år.

8 enkla steg

1. Börja med de nedre löven. Torka bladet försiktigt från sida till sida, men var noga med att få hela bladet från stammen så att du kan utgöra grunden för en ny spire. Upprepa bladbladet och lämna endast den lilla roset på toppen.

2. När du har tagit bort de nedre löven kan du klippa av den lilla rosetten. Var noga med att klippa av den helt.

Läs också:

Bli av med gräs mellan stenar

Ogräs mellan stenar är en av de vanligaste irritationerna för trädgårdsmästare. Vi har testat några nya verktyg som fungerar ganska effektivt.

  • Det trick som alla trädgårdsmästare ska kunna

3. Dessutom bör rosett och löv tillsättas för att torka. Det kan ta tre till sex dagar.

4. När rosett och löv har slutat torka, kan du lägga löven på ny mark. Potten med jord bör vara torr, men i solljuset. Fönsterramen passar väl för detta.

5. Beroende på mängden solljus får bladen, efter ca två veckor, skina fina, nya skott i den torra delen. Dessa skott måste vattnas regelbundet (en gång i veckan) men bör inte övervinnas. En dusch med vatten bör hålla.

  • Därför älskar dina växter din kanel

6. När de nya skotten börjar växa, kan de försiktigt avlägsnas från det gamla bladet och placeras i en ny kruka med färsk jord. Tänk på att inte alla gamla löv är hälsosamma i åratal för att groa.

7. De små skotten kommer nu att groa och växa stora och starka för en ny succulent. Får roten till det ursprungliga saftiga vattnet och vården, det kommer också att kunna spjuta igen.

Läs också:

6 perfekta kaktusar för hemmet

Kaktusen kräver liten omsorg, är lätt att hålla - och inte minst trendig! Här är sex kaktusstilar som är särskilt lämpade.

8. Den nya rosetten kan placeras i kruken tillsammans med den ursprungliga saftiga. Det kommer då snabbt att anpassa sig till jorden och skapa grunden för en stor ny succulent.

Källa: Nålar och löv

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver.Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära