All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att sortera soporna

Sortera sopor är något de flesta människor nu måste ta itu med, oavsett om de gillar det eller inte. Brist på utrymme i köket kan leda till dåliga system och mycket rot, och många kämpar för att hitta utrymme för källsorteringsdunker.

Lyckligtvis har utvecklingen av detta exploderat de senaste åren, och idag finns det flera funktionella och estetiska källsorteringslösningar.

Integrerade system

Bör du lägga in ett nytt kök, är det lämpligt att tänka på ett avfallshanteringssystem i ett tidigt skede.

Med lite planering tar det inte mycket mer utrymme ut än en vanlig papperskorgen skulle ha gjort. Många köksleverantörer levererar även skräddarsydda lösningar med sitt kök.

- System som är konstruerade för användning i våra lådor levereras färdiga monterade i fabriksdelen. Därför kan vi inte garantera att systemet kan användas i skrov från andra leverantörer på grund av anpassning av skenor samt sektionsdimensioner och frontborrning. Vi har dock skräpssystem som är anpassade till bottenmonterade lösningar som kan köpas lös ", förklarar Silje Høivold Johnsen, Marknadskoordinator i Straitkitchens. nr.

Bra lösningar

Ikea har många bra lösningar för avfallshantering. Vissa är integrerade i köket, andra kan köpas separat.

INTEGRERAD: Många köksleverantörer har integrerade källsorteringssystem. Det är ofta valfritt vilken lösning du vill ha. Rak kök har olika modeller för att passa in i individens kök. Foto: PHOTO: Strai

ÖVERSIKT: Plastlådor eller tygpåse kan placeras i hyllor på kontoret eller i förvaringsutrymmet. Att märka plastlådorna ger en bättre överblick. Foto: FOTO: Ikea

UNDER ANMÄRKNING: Ett rymdbesparande system under bänken kan vara smart i småhem. Med detta system från Ikea lutas behållaren från bänken. Foto: PHOTO: Ikea

SKÅLSYSTEM: behållare i köksfacket är en praktisk och välkänd metod. Foto: PHOTO: Ikea

Häng upp och dra ut: Väggmonterade hyllor släpper ut golvytan i köket och kan luras i små lägenheter. Behållare under bänken kan dras in och ut efter behov. Foto: PHOTO: Ikea

Olika lösningar

Hur fungerar lägenheten?

När det gäller källsortering är det bättre att ta så lite utrymme som möjligt. Här är några utrymmebesparande, effektiva och kreativa varianter.

Allt i ett system

RENGÖRINGSYSTEM: Det finns mycket som kan användas för skräphantering, om du bara tänker lite utanför lådan. En vanlig hyllning av kurirer, som annars skulle ha använts för kläder eller kontorsmaterial, kan göra jobbet. Kul att titta på är det också Foto: PHOTO: Apartment Therapy

Häng på väggen: Om du saknar golvyta men har en fri vägg kan du skapa en dekorativ och väggmonterad lösning.Foto: FOTO Lägenhet Therapy

MOBILE STATION: Flexibla och mobila stationer kan lägga undan och hämtas vid behov. Hylla i höjd ger ett utrymmebesparande och praktiskt system. Foto: PHOTO: Flicdesign. biz

MED POSER: Detta system fungerar genom att hänga plastpåsar på krokarna längs ramen. På så sätt kommer väskorna att vara öppna så att du enkelt kan sortera soporna. Med fyra väskor kan du få en för papper, en för plast, en för mat och en för en annan skräp. Foto: PHOTO: Keetsa. com

Det finns också allt-i-ett-återvinningsstationer som gör att du kan ordna allt papperskorgen på ett ställe. Enheten kan lagra upp till tre gånger mer skräp än en behållare av samma storlek.

Med ett enda steg (strömmen är inte nödvändigt), en mekanisk komprimator mycket lätt krossa aluminiumburkar, två-liters plastflaskor, från 12 till 24 gram av plastdryckesflaskor och mer. Dessa komprimerade artiklar faller sedan ner i en stor behållare, som också har utrymme för sortering av glas, metall och annat. Ett separat pappersfack med separatorark kan samla tidningar och tidskrifter i upp till två veckor.

Stationen har också en integrerad elektronisk program som kan ge dig påminnelser om att tomma behållare vecka eller månad, en eko-spårsystem som visar hur mycket du faktiskt har återvinnas och ett system som kontrollerar lukt.

Integrerad bänk

Smarta lösningar för hantering av sopor kan faktiskt göra själv, om du är en DIY person. Här har en hobbyhake gjort en effektiv lösning genom att göra hål i kökshandtaget från Ikea.

SORTING SYSTEM: Ett smart system som hjälper dig att sortera skräp. Foto: PHOTO: Tevami. com

Kalender Method

Yurko Gutsulyak har skapat ett system för hantering av avfall baserat på en kalender metod. Systemet består av tolv rullar med 28, 30 eller 31 rullar som passar varje månad. Det delas sedan in i fyra uppsättningar som passar olika årstider. De tryckta datumen hjälper dig att behålla beställningen.

Konceptet är ett självutvärderingstest och ett sätt att få en översikt över hur mycket skräp du faktiskt producerar hemma.

OBS: Vill du ha ett enkelt och tillgängligt system kan du göra hål i köksfacket. Foto: PHOTO: Ikeahackers. net

Hur miljövänligt är det att tänka på hur mycket sopspåsar du använder är en fråga. Men om du ser hur lite papperskorgen faktiskt går in i påsarna, kan det vara lättare att justera dina vanor?

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

Ja, du kan göra plats för en klädkammare

Hur bor du smart litet utrymme

Kalender: Systemet har påsar markerade efter månad och dag. Foto: PHOTO: Dornob. com

POSER FÖR VARJE DAG: Få en översikt över hur mycket skräp du producerar. Foto: PHOTO: Dornob. com

- Han kommer att mobba!

ADVERT

Mest populära