All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att vårda dig Amaryllis

Den kalla vinteren Norge påminner lite om de områden där amaryllisen härstammar. Kanske är det just den exotiska på Amaryllis vi har fallit för här uppe i det kalla norr, för det är utan tvekan underbart att ta lite i tropikerna in i vardagsrummet när det är som kallast.

Det finns få blommor som kan mäta med amaryllis som kan vara upp till 15 centimeter i diameter när den är i full blomst.

Du behöver inte heller ha gröna fingrar att köra amaryllisen själv.

- Amaryllis, eller Knight Star, som det ofta kallas, härrör från de tropiska regionerna i Sydamerika. Mest populära är de storblommiga typerna i olika nyanser av rött, rosa, lax, orange och vitt, säger Tonje Bergh på Blomster och Växter.

Förutom enfärgade sorter finns det också många amaryllis med mångfärgade blommor, såsom röd och vit.

Hur får man en perfekt fuchsia

Se till att temperaturen i amaryllis

Och även om det är långt borta från värme och trop är inte ett svårt anläggning för att uppnå så länge du se till att det är tillräckligt varmt.

- Sätt potten med lök på en varm och varm plats. Temperaturen är viktig för utvecklingen av blomstarmarna, och en vanlig rumstemperatur på 20 grader är bra för amaryllis, säger Bergh.

Amaryllis har lång blomning

Fram knopp visas på toppen av lök, bör man vara försiktig med att vattna Amaryllis. Sedan gradvis ge mer vatten som knoppar och löv blir synliga.

- Blomman kommer nu att växa snabbt och när den slutar växa, kommer blomman att utvecklas, säger Bergh. Om du själv planterar glödlampan kan det vara bra att veta att blomningen vanligen äger rum 6-8 veckor efter plantering och att enligt www. amaryllis. com blomningar i 7-10 veckor.

Dead Amaryllis

Om din amaryllis inte kommer att blomstra kan det finnas flera orsaker till detta. Oftast orsaken till en hel del vatten, så att glödlampan röta, men det kan presentera Garden Joy även på grund av en kombination av låg ljus och hög temperatur.

Lampans storlek bestämmer antalet blomstilar, men vanligtvis är det inte mer än fyra.

Plantera Amaryllis på en gång

Kom ihåg att brödet ska planteras så snart det är köpt. Om du ska vänta på planteringen rekommenderar Hageglede att hålla den någonstans ca 13 grader.

"Amaryllis behöver luras i blom genom temperaturökning, så det är en fördel om det första har haft en sval period på 8-12 veckor före körningen", skriver Garden Delight.

För att vårda dig murgröna

Ny vår för Amaryllis

När blomningen är över, finns det ingen anledning att kasta lök amaryllis. Med lite stell kan det lätt blomstra igen nästa år.

- Efter blomningen tar du bort de gamla blommorna, men låter bladen gå vidare. Vatten regelbundet och tillsätt gödselmedel till vattnet, säger Bergh.

- Därefter minska vattnet innan du slutar helt efter en upptagen månad. Låt sedan brödet ligga på ett svalt, mörkt ställe innan du pottar det och börjar vattna igen.

Amaryllis är också bra i en vas. Här är några tips för dig som köper amaryllis som snittblommor:

- Sätt blommorna i vatten halvvägs upp stjälken

- Förändring vatten ofta

- Stärka blomman genom att sätta en blomma pinne i den ihåliga stammen

20 tips till fina växter

Se också:

Enkla tips för friska krukväxter

Christmas Stjerna kan vara skadligt för barn

stylist tips till jul

ADVERT

Mest populära