All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Hur man kan hjälpa säkra huset när du är borta

Med hösten semester för en resa är många nordmän redo att resa. Det gör också ett antal norska hem extra attraktiva för inbrottstjuvar.

- Alla inbrott vid påsk visade oss än en gång att tjuvarna inte ta semester när vi gör det, säger säkerhetskonsult i Verisure, Anette Granli i ett uttalande.

Att få objudna gäster är inte en trevlig upplevelse, särskilt om de bryter in i ditt hus och stjäl dina ägodelar. Men det är svårt att skydda helt mot inbrott när tjuvarna blir mer kreativa.

  • Denna metod håller tjuvar borta dina saker

Gör det svårt för tjuvar

Siffror från 2015 visar att Gjensidige blev informerad om 2500 skador efter inbrott och stöld från privatpersoner, var detta ersatt med nästan 60 miljoner.

- Mitt råd är att vara försiktig med att låsa allt. Om du har larm utlöst är risken för inbrott mindre. Annars bör du ta itu med din granne att ta skivan och låt det förbli något synligt röran i huset, sade Simon Andre Olsen, rådgivare i Gjensidige.

Många inbrott sker genom ytterdörren. Här har Olsen ett tips:

- Placera ett block mellan ramen och sternen där låset är. Det gör det svårare att bryta ner och du kan fly med ett inbrottstest.

Tidigare i år utbröt "borebanden" i östra Norge. De bröt sig in genom att borra hål i fönstret och sedan öppna fönstret genom att trycka en ståltråd genom hålet

Olsen säger att man kan skydda sig mot denna typ av intrång genom att installera en säkerhet eller slinga i fönstren, vilket gör det svårare för tjuvarna att "torka av" handtagen.

  • Hur säkrade Morgan mot "drill gang"

Snabbare inbrott

- Vi ser fler inbrott där tjuvarna snabbt byggs och snabb. De brukar få små, värdefulla saker som PC, mobil, silver och dyra jackor, säger Olsen.

Om du kommer att vara hemma under din semester, finns det ingen garanti mot oinvigade gäster. Olsen säger att inbrott under dagen är inte ovanliga och de vänder glad när dörren är olåst.

- De tycker om att arbeta ovänligt, men de kan sättas på när man arbetar i trädgården till exempel. Därför låsa alltid ytterdörren när du arbetar i trädgården, säger Olsen.

- Du ska gömma undan värdefulla föremål i besvärliga ställen där det inte är naturligt för tjuvar att titta, säger Olsen.

  • Five huskatastrofer kan du enkelt undvika

Glöm inte vatten och ström

När du går bort, bör du också stänga huvudavstängningsventil för att förhindra läckage. I badrummet bör du kontrollera att det finns tillräckligt med vatten i vattenfallen och undviker dålig lukt. Alternativt häll lite matolja i släckare / vattendrag, som avdunstar långsammare än vatten.

koppla även ut kontakten ur TV: n och andra elektriska apparater som inte är beroende av att ha ström när du är borta, så du behöver inte oroa dig för sådan utrustning under åskväder.

Om du ska semestra på sensommaren ska du också ta en promenad på taket. Kontrollera att rännor och kilar inte har tätats. Detta kan orsaka vattenskador om det är hög regnskur.

ADVERTERING:

10 saker du kan göra för att säkra ditt hem:

1. Sociala medier: Kontrollera dina integritetsinställningar på Facebook och andra sociala medier så att du kan kontrollera om dina semesteruppdateringar är offentliga eller bara synliga för dina vänner. Dela inte när du reser och när du kommer hem.

2. Det måste se ut som om du är hemma: Ryd inte de vardagliga sakerna som gör att det ser ut som om någon är hemma. Till exempel, låt kaffekoppen stå på bordet. Tjuvarna ser ofta tecken på att raderas: gardiner som dras för att blekna blommor och liknande.

3. Säkra svaga punkter: De flesta hem har mer möjliga "ingångar". Kontrollera windows i källaren och bottenvåningen, balkongdörrar och garageport. Var uppmärksam på baksidan eller områdena utan tillsyn. Tjuvarna borde helst inte fungera ostörda.

4. Tom brevlåda - full soptunnan: Fråga en granne eller bekant att ta hänsyn spela eller få posten lagras tillfälligt på posten. En tom skräplåda eller snygg gräsmatta är ett tydligt tecken på att du är borta, så gå med din granne.

5. Larm: Hämta ett larm som är anslutet till ett larmcenter. Nya smarta larm har också kamera- och röst- och lyssningsenhet. Detta gör att tjuvarna ses och pratas med från larmcentralen. Det begränsar följdskador på inbrott.

6. Ljus och ljud: Använd elektronisk timer eller smarta kontakter för lampor och radio. Det ger intrycket att du är hemma. Kom också ihåg utomhusljusen.

7. Stäng av vattnet: Stäng stoppkåpan för diskmaskinen och tvättmaskinen, annars med tryck i ledningarna. Kontrollera att varmvattentanken är fri från vatten om du ska stänga av stoppkroppen själv.

8. Goda lås: Den vanligaste vägen för tjuvarna är genom dörren. En FG-godkänd lås och säkring fixar risken för oönskade besök. Också, kom ihåg att ta bort fjärrnycklar på insidan av verandan och liknande.

9. Ta hand om värdesakerna: Låt inte värdesaker slås så att tjuvarna kan upptäcka det genom fönstret. Om du har ett larm i hemmet bör du lagra värdesaker i rum som omfattas av rörelsesensorer eller magnetiska kontakter. Fotografer och varumärke dina föremål.

10. Lås garage och bås: Många inbrott begås på andra våningen i hemmet, vilket ofta är dåligt säkrad. Tjuvarna brukar använda ägarens egen stege. Därför bör du låsa stegen fast och ta bort alla andra verktyg som kan användas av tjuvarna.

  • Få erbjudanden på bostadslarm från flera larmföretag (kommersiell länk)

Källa: Verisure

Kommentarer

När du kommentera måste du använda ditt riktiga namn.Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära