All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Sådana mallar som du tillräckligt tjock

När färg utomhus busted strax efter, är orsaken nästan alltid en alltför tunn beläggning lager i förhållande till tillverkarens rekommendationer, och färgtillverkare garanterar hållbarhet med sina färgsystem endast om ansökan görs korrekt. Speciellt utomhus är färgens filmtjocklek avgörande för bevarande av substratet, färgsystemets hållbarhet och de estetiska resultaten av arbetet.

- Klagomål avser den mest om färgen har slarvigt lagt på, bekräftar Chresten Nielsen, målarmästare och CTO på Beckers i Norge.

Det finns många anledningar till varför malingsjiktene kan vara för tunn, medvetet eller omedvetet från att utföra sidan: färg kan vara lätt att sätta på den, har ett högt pris per liter vilket ger en önskan om att det ska hålla så länge som möjligt, drar för mycket underlaget , felaktiga verktyg eller felaktig användning av dessa, och så vidare.

Både hantverkaren och kommissionären av färgtjänster betjänas för att veta hur tjock färgen appliceras, så att resultatet blir den önskade.

Standardiserad prestanda

Kvalificerade målare säger att de vet från erfarenhet hur tjockt lagret är, men vissa skulle förmodligen ha blivit förvånad över det faktiska resultatet.

- Många gånger tänker personen som beställer färgtjänster inte ens vad han gör, oavsett om det är en professionell entreprenör eller en vanlig konsument. Att bara referera till Norsk Standard vid beställning räcker inte, säger målare Terje Ringdal, partner i Bach Johansen Håndverk AS i Larvik.

Norska Standard är en standardiserad processbeskrivning: den målaren ska göras i primer plus två lager. Det står inget om hur tjocka kapporna ska vara, hur bra målaren täcker eller hur jämn den ska appliceras.

av rockar och torg

För så att säga att omfattas av några klagomål, bör det vara i kontraktet betonas också val av färgsystem och utförande enligt tillverkarens anvisningar.

- Följ tillverkarens rekommendationer i bruksanvisningen. Det står hur många kvadratmeter varje liter färg täcker och hur många lager att applicera. Utomhus på oförhängt trä rekommenderar vi alltid tre lager, och en låda bör ha ett visst antal kvadratmeter beroende på färgtyp. Om du köper rätt mängd färg beroende på storleken på ytan som ska behandlas och lämnas med mycket färg, har du varit för tunn, säger Chresten Nielsen.

ADVERT

Mest populära